10-21-2009, 04:21 PM
Ближи се овогодишњи сајам књига у Београду, па сам имао на уму да разменимо мишљења о литералним делима, у ишчекивању нових утакмица и победа, што фудбалских што навијачких. Да мало прекратимо време а и може бити веома корисно и поучно. Надам се да администрација неће имати ништа против. Па ако има неко неки предлог да се нађе и купи по која књига не би било лоше. Мене лично интересују историјски догађаји, новији или старији,везани за српску историју и српски народ. Дела аутора из Србије или оних овде мање заступљених из Републике Српске или Републике Српске Крајине о животу и нажалост мучном страдању Срба преко Дрине. Да видимо и прочитамо и њихова књижевна дела, романе и истините догађаје која су овде код нас на маргини српске књижевности. Било да су догађаји из даље или ближе српске историје. Па ако неко зна неки мање популаран или тотално непознат наслов неког дела нека то објави на овој теми. Јер стварно ми је заморно постало да слушам приче о назови романима и књижевним делима београдских камењарки и курви и њиховим писањима о ноћним сексуалним фантазијама кроз које су пролазиле и блудном и гламурозном животу тамо неког ‘’српског џет-сета’’, и осталих дебилних романа новокомпанованих страних аутора који су овде код нас све више заступљени, и о којима се буче и галами на сваком кораку. Наравно не кажем да су баш сва та страна књижевна дела глупости али ова нова јесу глупости и то какве. И тужно је што уопште носе епитет ''књижевно дело’’. Нека се и таква дела помену овде на форумској теми (мада чисто сумњам да хоће), али мене лично то мање интересује (а верујем и остале) јер руку на срце ни нема шта да се ту прочита паметно и да ваља. Мени су претензија домаћи аутори и њихова литерална дела и писања, и управо због тих дела и отварам ову тему.
Кокеза лопове !!!