Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(09-15-2009, 08:41 PM)100%anti crnobeli link Wrote: О Слободану Милошевићу не мислим ништа лепо, али тврдња је он крив за бомбардовање је у најмању руку смешна тј. веома опасна, јер испада да смо тј. Србија криви, а не НАТО. Сам си написао, а и многи на овој теми да је био марионета Запада и да су га одјебали кад им више није био потребан, те с тога и агресија и отимање Косова

Па Слободан Милошевић је играо онако како су они желели да игра.. конташ? Све је добро осмишљено кроз један давно раније написани сценарио.. Играло се на принцип штапа и канапа.. Политика наших владара задњих 70 година према Космету је лоша, а Милошевићева је била катастрофална. Зашто? Зато што се дешавало управо то, што си навео.. Да у Дреници шиптари сви за СПС гласају.. они су знали да овај доноси рат, што њима и треба (као и Туђману у Хрватској), па да нас кроз рат победе, наравно уз помоћ САД и НАТО. Што се и десило, јер је Рачак био монтиран, као и Рамбује. Глупост је било ићи у Рамбује када се знало какав ће резултат бити. Прича се да су наши преговарачи тамо локали, и ждерали, и да се нису уоптше занимали за све то, јер се исход знао унапред.

Е сада још нешто.. Сулудо је било веровање да Србија може да победи НАТО војнике на Космету, иако су нам после Кумановског споразума 10. јуна 1999. причали на РТС другачије, да смо ми победили и сл. Како победили, ако одлазимо са Космета, ако нема наше војске и полиције. Србија се суочила са 300 пута јачим непријатељем! Свака земља чланица НАТО-а је била и војно и економски јача од Србије, а замисли када је њих 15 земаља удружено.. колико их је већ било. Шта више и братска Грчка је морала да ћути, даје авионе, и аеродроме, и Италија се противила, али морала је да поступи по наређењу!?
Прави иницијатор бомбардовања Србије 1999. је била Британија.. САД је било свеједно, као и Французима и Холанђанима.. а ови остали су били против!
Слободан Милошевић еј направио исто грешку 1997. године када је примио Ибрахима Ругову у Београду,и са њиме потписао некакав споразум!? Пази, ван свих институција, и државног система он га је примио!? Они нису плаћали порез Србији, војску нису служили, комуналије.. а хтели су све повластице!?
Уместо да је Слободан био паметан ко што није.. па да се угледао на свога брата Њофру.. да је нашао неких 100ак албанаца који ће бити у државном апарату Србије.. да је правио мешане полицијске патроле где ће бити и Албанаца, па да се не каже српска полиција бије албанце, већ полиција Србије, где има и Албанаца... да стави у окружне судове и албанце који ће пресуђивати албанским криминалцима.. Овако не знам колико је Албанаца било у државном апарату Србије после 1989. врло мало.. а они су то једва дочекали,и такве извештаје слали годинама на Запад.
На тактичком плану смо били пукли... није било праве стратегије деценијама уназад. А да не говорим о оном трагичном случају продаје земљишта албанцима.. Срби су одлазили јер није држава могла да их заштити?! Мада је то посебна прича.

(09-15-2009, 09:29 PM)100%anti crnobeli link Wrote: Мислим да си помешао нешто Игоре. Србији су санкције уведене 31. маја 1992. године, дакле 2 месеца по почетку рата у Босни, а Маркале су се десиле касније и то у два чина 5.2.1994 и 28.8.1995. што је био повод за бомбардовање Срба у РС.

Да.. али ја исто мислим да је била крајем маја 1992. случај подметнуте пијаце Маркале у Сарајеву, када су они доносили неке лешеве, затим их поливали крви, укључили снимак, и приказали ту слику после на светским ТВ станицама, што им је донело оправдање за увођење санкција Србији, због наводне умешаности Београда у то.. А нити је Београд, нити Пале биле умешане у то..али је требало сломити отпор српског народа кроз санкције, и створити криминал у Србији, који ће додатно нагризати изнутра..
Било је ових случаја пијаце Маркале три пута.. мај 1992, фебруар 1994. и август 1995.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by дрвосеча - 09-15-2009, 10:18 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)