09-15-2009, 11:08 AM
(This post was last modified: 09-15-2009, 11:12 AM by Red Star Forever.)
(09-15-2009, 10:56 AM)MACAK link Wrote:Да не набрајам које све песме и дан данас певамо а мелодије нису наше.Заклетва,све што желим у овом тренутку,има дана,еври го,ЋАЛЕ ТИ У ЂУБРЕТАРИМА...
Mислим да си погрешно скапирао... Ми нисмо композитори, нити кантаутори да смишљамо мелодије... Ово јесу наше мелодије зато што су дела српских композитора које смо ми обрадили нашим текстовима... То је поента, обрађивати познате мелодије из домаћег опуса, а не из страног... Наравно, све оне које нико до сада није обрадио... А ова последња Ћале ти у ђубретарима је посебна категорија...
И да се надовежем на Чичу... Неки су мало удавили... Имамо објашњење, ево и ја сам га сад допунио ако некоме није било до краја јасно... Дакле, гомила песама се не пева због неоригиналности и због тога што су мелодије из нама не превише драгих земаља... Тема гласи: заборављене и непеване песме... Па ако се неко сети неке такве нека пита и нека је спомене, сва остала прича није повезана са темом и помало је већ испричана...
п.с. Од рођења мог је једна од најбољих песама у последњих 5-6 година... Ко не мисли тако, дефинитивно није још увек скапирао Север, трибину, навијачки живот, причу који гурају Делије итд... А ја као неко ко има и музичког образовања могу да кажем и да нема жицу за музику

Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "