Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(09-14-2009, 05:13 PM)дрвосеча link Wrote: Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.

Поп Антон Корошец.

Што се тиче Југославије, нико нам није крив до нас самих тј. наше политичке елите. Та идеја је нажалост постојала још у 19. веку, а свој врхунац је доживела крајем Првог светског рата. Истина је да је регент и потоњи краљ Александар био мегаломан и политички незрео уосталом зато је и платио главом али да и остатак елите није тако мислио не би ни он сам могао да изгура идеју. При том је пропаганда била тако јака да је и обичан народ једва чекао тако нешто. Свака сличност са данашњим евро-интеграцијама и ЕУ сасвим је случајна(ал' замало). Уосталом верујем да многи знају за изјаву Војводе Мишића одмах по уједињењу 1918. који је баш по задатку регента Александра ишао да обилази западне крајеве новостворене земље. И кад се вратио и реферисао Александру, за хрвате му је рекао следеће:''Ваше височанство, то су најобичније фукаре''. Али џабе, важније је било задовољити своју сујету и мегаломанске амбиције.

Ми Срби смо заиста феномен по много чему. Имамо дугу и богату историју, али ништа из ње не учимо. Зато смо и осуђени да је стално проживаљамо.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by 100%anti crnobeli - 09-14-2009, 07:59 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)