09-14-2009, 06:52 PM
(09-14-2009, 04:59 PM)Darko link Wrote:и занима ме да ли се раније певала песма на Северу - Сад на гол Звезда грми цео стадион , сад на гол Звезда победи и буди шампион, Сад на гол Звезда ти знаш да много желимо, сад на гол Звезда до јутра сви да славимо
Рекао бих класичан пример онога чему се овде и на трибни даје посебан нагласак! Мелодија је 100% украдена. Нека аргентинска верзија, чини ми се (постоје на интернету снимци навијања и стварно је аутентично).
Мислим да је последњи пут певана против Смедерева, при крају сезоне 2007/08... То је она утакмица, после које се ишло испред ВМА и пружила подршка Драгану Џајићу.
Целе прошле сезоне сам баш обраћао пажњу на ту оригиналност Севера и стварно је приметно да је избачено доста тога, а што је коришћено сезону пре ње. Понављам, ова песма је мени један од примера...
И лично ми се та тежња ка "само нашем" много свиђа. Шта мислите да у скорије време имамо неке нове, а једнако добре или још боље "Пуне трибине"!? Ел би сте волели!? Или да "Све бих дао ја за гол" замени нека друга... А "По зими киши, сунцу, снегу..."? Ја би да и њу избацимо.
Али постепено, никако преко ноћи. Јер размишљам да се тамо неки жабар осећа исто као неко од нас кад слуша неке друге трибине које певају "Још једна победа", "Звезда ми је све" или "Добро знај" рецимо...
По мени је "Победа, жеља наша..." неоправдано запостављена на утакмицама. Грми, даје праву и јасну поруку...