Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(09-14-2009, 03:54 PM)николаБГ link Wrote: @дрвосеча
Не би требали да ширимо тему, причамо о обманама и митовима...
Једина обмана везана за усташе је та што је наш народ увек налазио начин да им опрости и пређе преко свега.
Питање је како? После друга св рата, прича је мање више јасна, дошао је Тито подржан од стране ''савезника'' ватикана, масона... и урадио шта је урадио.

Ок.. нећемо. Али нека оно горе стоји, и можда ће се окачити нека посебна тема везана за то. То ћемо видети касније.

Ја нисам склон да верујем да је триглав био само део хлапљивости Крађорђевића.. већ ово што си рекао, да су Карађорђевићи били под притиском утицаја са стране. Колико знам, и сама Краљевина Србија, и после Краљевина СХС биле су у дуговима према страним банкама. Тако да одатле потиче изнуде и уцене наших владара, односно нас.

И још нешто, Срби, било да се ради о првој југославији или другој, никада нису носили ореол победника како су то требали да носе.. испада као да смо се ми стидели наших победа из тих ратова, због неког братства и јединства са "браћом" морала се наша еуфорија стишавати!? Хрвати и Словенци, нису могли да се одмах радују, када су улазили у државу са нама, и скачу, али пред Други св. рат, и пред распад СФРЈ, они су добијали неке жеље, понашања, изјаве и све то такве где је испадало обрнуто, као да су они били у ратовима победници, а не ми!?
Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.
И не знам, зашто је кнез Павле Карађорђевић 1939. године уопште пристао на стварање Бановине Хрватске, мислим у тим границама!? Па то им ни Беч није толико давао, а нама као да неко нешто поклања!? Да ли је ту опет било неког мешања, не верујем да можемо лако добити одговор.
Шта више.. често ћете код Хрвата данас чути, како је Хрватска била део троједног краљевства Аустроугарске до 1918.?!?! А то нема везе.. Мислим Загреб никада није имао тај статус да је једнак испред Беча, као рецимо Будимпешта.. никада!!! То су њихови снови и део фантазије, јер своје историје никада нису ни имали, онакву какву ми имамо.
[Image: 300px-Vojvodina03-sr.png]
погледајте добро шта је све спадало под Српску војводину: Срем, и то цели Срем, са Вуковаром, а они лапрдају како је "свети град" Вуковар увек био њихов  Big Grin, затим и Барања, и то цела Барања, са Мохачом.. уз Банат, и Бачку.
Е таква Војводина је 1918. године била припојена Краљевини Србији. Уз пријапјање Црне горе, које је преко скупштине са Цетиња направјено исто јесени 1918. Слика пред ујединњење са хрватима и словенцима је изгледала тако да је пола СФРЈ било КРАЉЕВИНА СРБИЈА! Хтели они то да признају или не.
Осврнуо бих се на ово што је НиколаБГ рекао за "Државицу СХС", која је постојала неколико дана у Загребу проглашена.. јесени 1918. Та "државица" не може бити држава у правом смислу онога што држава подразумева.. нити су они имали војску, нити грб, химну, нити то једниство.. први их јанези неће прихватити као неког изнад себе, јер се међусобно подносе, само када треба пљувати Србе, тада су заједно. А ни Срби их нису прихватили као своје владаре.. но, све је то гурнуто под тепих 1. децембра 1918. и појео вук магарца.. Нико од великих сила то није признао, као што и Загреб није имао статус једнакости у АУ монархији. Ако ћемо тако, онда је РСК права држава, јер имала је све осим међународног признања.. јел тако? То су њихове фантазије и надања о нечему што сами себе теше, и што желе у исту раван са нама.. а не капирају да су вековима иза нас.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by дрвосеча - 09-14-2009, 05:13 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)