09-14-2009, 01:50 PM
(09-14-2009, 11:26 AM)николаБГ link Wrote: Брате то би сви волели, али је то ипак нереално очекивати. Народ нема колективну свест сем оне која му је наметнута, а како смо мали, намећу нам све и свашта и ко год стигне.
А што не би ми били ти који намећу оно право? Имамо ли снаге и моћи за то? Почињем да верујем да имамо... Многе смо убедили да је наша борба за Уроша праведна, многе смо натерали да се замисле и постиде што се више не ангажују око Космета, многе смо вратили на стадион... Можда нас је мало за ту причу, али довољно да се почне и заврши како би волели... Спомињао је Лучић тзв."тројке", односно организоване интелектуалце и младе борце за "нашу" ствар и преко савремених технологија, тј. интернета да радимо на подизању свести... Укључивање Срба који живе у иностранству, јер су научили како функционише западни лоповски систем, има их много, поседују новац, а сигурно носе и одређену дозу патриотизма...
Мало смо са овом причом можда скренули од теме, али све је то по мени уско повезано са митовима и легендама... Историја је једна циклична наука и ако не научиш где си грешио, те грешке ће ти се понављати... Време је да Срби почну да уче!!! Прво да добро упознају прошлост, а да се за то време спремамо и за будућност која би била извеснија...
(09-14-2009, 11:26 AM)николаБГ link Wrote: Шта рећи о људима који иду у хрватску на море???? Ти хрвати нас кољу сваких 50 година, мрзе нас и то не крију, али нашим људима је довољно да виде билборд са Дубровником, да чују две лепе речи о хрватској и да отрче тамо. А нас који не размишљамо тако одмах називају примитивцима!
Ето ти класичних понављача из историје... Ништа нису научили... Они су примитивци, а не ми... И ако им буше гуме, разбијају аутомобиле и сл. ... Уосталом, чак и да није свега тога, из економски оправданих разлога никада не би отишао тамо... За те паре има и лепше и боље...
И осврнуо би се на један претходни упис... Неко рече да нас прави хрвати не мрзе и да су углавном сконцентрисани у Загорју... Велика истина... Највећи србомрсци и кољачи су нажалост покатоличени Срби... Чак је и анте павелић био полуСрбин... Што послом, што приватно имао сам прилике да боравим неколико пута у Книну и у Загребу... Прави хрвати немају ни времена да размишљају о мржњи нити нас гледају као ове или оне... Али зато сви "хрвати" са српским именима и презименима просто сикћу на нас када нас виде...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "