Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Песме кроз историју
(12-22-2007, 11:07 PM)UrbanBaby link Wrote:Та песма за коју питаш је обрада exyu мегахита (седамдесетих!) сарајевске групе Код (песма "Дени").

Даље, одговор постоји на нашем званичном сајту... Па да не би ја сад препричавао, ево прекопираћу:
"Песма се пева од почетка осамдесетих. Певана је током читавих осамдесетих , али никада није нешто нарочито заживела зато што је певана само у тешким тренуцима за клуб. У то време навијачка свест није била на високом нивоу и многи су уместо да певају ћутали или галамили на играче, зато што би био лош резултат по нас.
Можда је само неколико пута лепо одпевана. Код Гробара не памтим да сам је икада чуо осамдесетих и то је једна од реткох мелодија из тог периода која није певана и на југу и на северу !
Смислио је један од старих вођа са севера."

Иначе, колико ја имам информацију, последњи пут је певана 96-97 године на кошаркашким утакмицама. Тада су спортски резултати били катастрофални и у неким моментима смо чак били и са 4 играча на терену... Мислим да је након тога скоро па потпуно запостављена, а као што сам и написао у оном мом питању које је цитирано, истина је да се последњих година може чути од гробара и то снимљена "ЦД (мп3)" верзија...

пс. Ако има сведока из поменутог периода, могао би да исприча неку занимљивост (на теми која је прикладна за то). Ипак то и није било тако давно (пре 12-13 година)...  Wink
Reply

Messages In This Thread
Песме кроз историју - by street - 12-28-2005, 01:19 PM
Песме кроз историју - by street - 12-28-2005, 08:17 PM
Песме кроз историју - by drenke - 12-29-2007, 06:02 PM
Одг: Песме кроз историју - by Вечити ДЕЛИЈА - 06-16-2009, 12:12 PM
Одг: Песме кроз историју - by ЈеленаРС - 01-13-2010, 02:39 PM
Песме кроз историју - by paki035 - 04-07-2006, 01:47 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: