04-27-2009, 11:45 PM
Наравно да је монархија најлепше државно уређење бар за мене лично ,али то је код нас у нашем народу доста дискутабилно као и цела српска историја.Ја бих лично волео да видим Србију као монархију, јер јахали су нас и комунисти, јашу нас ови нови комунисти, такозване демократе па би ред био да видимо и монархију која би нам ако ништа друго вратила онај понос који је Србија имала почетком 20. века па макар и само на папиру било све то ... бар би нам срца била пуна.Као што је већ познато Срби су на емоцијама најјачи народ и неприкосновен у томе.Неко је овде на форуму рекао да престолонаследник незна две реченице на српском, неко му одбрусио па да се надовежем на то. И мене много боли та чињеница да престолонаследник слабо стоји са матерњим језиком, то је за мене неопростиво. Разумем ја и емиграцију, живот у туђини педесет година и шиканирање и комунисте и све остало, али ..... то се није смело догодити. Можеш и на марсу да живиш али српски језик не сме да се натуца.Поготово не један престолонаследник. Ипак је то лоза Карађорђевића а то није мала ствар. То је лична карта оне најјаче Србије, нешто по чему је Србија препознатљива у свету.Али опет и та тежња и моја жеља за монархијом сваког дана је све више плаши и чини ми се све даља и даља када видим слабо залагање чланова династије за сопствени народ.Знам ја да немају никакву власт и да ништа није боље него под влашћу комуниста, али волео бих бар да видим неку симболику жељу и покушај ако ништа друго. Много бих волео да видим престолонаследника или некога члана династије у посети народу на Косову и Метохији, Републици Српској ... да прошета и Бања Луком и Косовском Митровицом и Палама и Лепосавићем и Требињем и Звечаном ... и свим осталим градовима где живи српски народ. Па чак и да оде у Републику Српску Крајину ... иако је нажалост под контролом Ватикана и тамо неке најновије Хр.....(ај да не блатим форум са именом те државе а и мука ми је од саме помисли на њу ;D ) Кад је могла она вашка Вучић(уз благослов ватикана) да оде може и неко од краљевске породице да обиђе Крајину у име српског народа и династије Карађорђевића. Па да и обиђе и највећа страдалишта српског народа и Газиместан,Цер,Лијевче Поље и Прибиловце и Величане и остале масовне гробнице српског народа по Херцеговини и осталим деловима земље где су Срби као народ геноцидисани, да се поклони и ода почаст тим мученицима. Али не ... престолонаследник седи у Белом двору и пакује новогодишње пакетиће а принчеви играју билијар ... данас је то слика династије Карађорђевића на моју жалост а верујем и осталих чланова овог форума.А и како да само Србију направимо монархијом а где нам је Република Српска а где нам је Република Српска Крајина а и Космет нам је разапет.Много је све дискутабилно и много тога треба да се искристалише и да много ствари дође на своје место да би српска монархија поново заживела.Још кад видим ко пропагира монархију и ко жели да је врати ... желудац ми се преврће и пожелим да монархија никада више не заживи. Волео бих да се то мења и да се промени и да монархија заживи поново у српском народу као уређење, али бојим се како стоје ствари да то ја нећу дочекати. Било како било нисам противник монархије ни најмање, ма како се коме чинио овај мој упис ни али има много ствари које мени ту нису по вољи ... Можда навучем и негативних коментара, ипак само износим своје неко виђење и своје мишљење. Али ипак остаје ... ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА !!!
Кокеза лопове !!!