04-21-2009, 01:02 AM
(This post was last modified: 04-21-2009, 01:50 AM by Звездашица.)
(04-20-2009, 03:38 PM)rukometas_bg link Wrote:А какав је то систем? Само би уместо председника на челу државе био краљ. И даље би имали парламент који би био изабран од стране народа, све би било исто. Само што би уживали много већи углед у свету
Знам, немам ја ништа против монархије...мислим да би баш лепо било да Србија има успех као пре,али исто тако мислим да народ често заборави на лоше стране тога и мисли само на добре.
Имати краља на челу Србије уместо председника је дивна ствар. И управу си да би Србија изгледала много боље у свету него сада, само се плашим да тај краљ не буде лош. Монархија је супер ако је краљ добар и хоће да се бори за своју земљу. Али искрено, колико има данас људи који неће продати и душу за мало новца? Не много,а и они који су стварно добри..дешава се једно од три ствари:
а) Дођу на власт,али су ту за јако кратко време
б) Никад не достигну моц председника/краља
ц) Власт их промени.
не знам...једноставно се плашим краљева јер имају већу моћ од председника, а не знам да ли постоји човек коме Србија сада може толико да верује.
А и колико би монархија могла да промени садасње стање у Србији?Колико би било шта...било који председник.... могло да промени живот обичних људи у Србији?Шта ако би се народ надао( као што смо се надали сваком политичару до сада и говорили " Биће боље! ") и када би се то остварило, а када се на крају ништа не би променило?
(04-20-2009, 08:49 PM)Red Star Forever link Wrote:. Много испраних мозгова, много глобалистичко-усташке пропаганде је допрело до оних који треба да буду носиоци српског духа, православља, идеје монархизма, а то смо ми Делије...
Што се тиче Српског духа и православља, мислим да је глупо да се правдам колико идем у цркву јер то није мерило да ли особа носи православле у срцу или не. Такође се нећу правдати колико носим православље у срцу јер то није ни на мени ни на теби да одлучујемо.То зна Бог.
Е сада, што се тиче монархије, знам да је то наша традиција и да је велики део Српског духа. Као што понових милион пута, немам ништа против монархије( мада изгледа да ме погрешно схватате), само сам скептична да ће да успе.То Је све. Не видим зашто бисмо одjедном нашли идеалног краља, када не можемо да нађемо ни идеалног председника?Мислим да је проблем у Србији што имамо лоше људе, а не само лош систем!
А ако ћемо већ да поредимо религију и монархију( мада нема потребе....има других православних земаља у којима не влада монархија)...
Онда, зар у Библији не пише да је Исус Христос јахао магарца? Народ је био срећан тада, али то не значи да ми сада треба да јашемо магарце да бисмо били срећни!
Све државе покушавају да иду даље,а не да се враћају у неки систем из прошлости. Не видим, зашто би Србија враћала монарију, када нам то не гарантује успех. Ка сшто већ напоменух, можемо да завршимо и са лошим владаром који ће користити своју моћ да управља Србијом како oн хоће, а не како народ то жели. Само сам скптична у вези монархије. То је све. Али то је само моје мишљење.Можда и нисам управу- Можда би Србија и успела са монархијом...само ја када погледам шта све може да крене наопако, једноставно не видим разлога за покушај.
КрВ ТеЧе МоЈа ЦрВеНо БеЛиХ БоЈа