Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2008/09
Банке су посебна прича. Основане од стране оф шор компанија које су у међувремену престале да постоје. Те банке које послују у Србији немају ама баш никакве везе са банкама које послују у матичним државама. Принцип оснивања банака је следећи: Нека страна, велика банка оснује оф шор компанију на Сејшелима или Карибима или сличној назови земљи, обезбеди јој оснивачки капитал који по нашим законима мора да поседује и то је то. По нашем Закону о банкама из 2005.године, да би неко основао банку мора да положи оснивачки капитал од 10 милиона евра у динарској противвредности (чл.12. ст.3. Закона о банкама). По ранијем закону оснивачки капитал је био 5 милиона долара (а не евра). Та банка која послује у Србији је посебно правно лице и нема никакве везе са матичном банком, тј. пропаст "српске" банке не утиче ни на који начин на пословање велике стране банке. Након тога, оснивач повуче оснивачки улог и то је то. Јесте да по чл.130.Закона о банкама НБС може да јој одузме дозволу за рад ако се повуче оснивачки улог, али то "може" није исто што и "мора" тако да до сада ниједна банка која је основана на овај начин није изгубила дозволу за рад. Као што видите, пословање тих банака зависи од штедних депозита који су положени у њу, тако да ови наши новобогаташи (нећу да кажем тајкуни јер ми је одвратна реч) заправо на индиректан начин контролишу пословање банке.

Шта значи кад кажу "ми из управе смо позајмили новац звезди???". Па оно што сам већ рекао раније - узму кредит од банке код које су депоненти да би сами себи вратили дуг и ваљају на каматама, а звезду уваљују у минусе и обезвређују. А обезвређују је тако што стављају хипотеку на звездине непокретности па кад дође до немогућности враћања дуга - банке узму непокретност, они повуку депозите из банака и приморају их да им предају звездину земљу.

Подржавам Јоцу Шурбатовића, нарочито за онај пресек стања и ревизију, јер без тога нема нам боље.

Извињавам се на предугачком посту (поново Smile) , ако сам досадан само реците и нећу више смарати
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 01-08-2009, 06:26 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-04-2009, 07:20 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-19-2009, 08:33 PM