Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(09-19-2009, 09:25 AM)николаБГ link Wrote: ПОЕНТА ЈЕ ДА НЕ ТРЕБА МРЗЕТИ НИКОГ, АЛИ НЕКА СВАКА ПТИЦА ЛЕТИ СА СВОЈИМ ЈАТОМ!

Ово се највише уклапа и у неке моје тачке гледања, не само на расизам, него уопште и на мешање са другим нацијама... Још једном понављам, не мрзим , не знам да мрзим, нити желим да мрзим, али некако највише волим своје, а све остале поштујем, наравно неког више неког мање...

Али...

(09-19-2009, 09:25 AM)николаБГ link Wrote: Ја сам доста времена провео у америци, пре мање од годину дана сам доживео да црнац вади на мене нож само јер сам бео.

На једној другој теми сам покушао да напишем ово што ћу сада али сам схватио да се тамо борим са ветрењачама... Овде се разумемо...

Нажалост ти црнци нису права слика и прилика своје расе и хвала Богу што је тако.. Црнци о којим ти причаш су дело америке и друштва које их је натерало тј. направило да буду таквима... Једино прихватљиво у том друштву је да се криминалом бави неко други, неко "мање вредан", а по њима се у ту слику уклапа црначка и хиспано раса... Не заборавимо да их је америчко друштво до прошлог века и сматрало нижом расом (робови) и сада то друштво има храбрости да неког оптужује за расизама а они су вековима били расисти и угњетавачи... А да не спомињемо одакле воде корени расизма, да споменем кју кјукс клан итд... Далеко од тога да покушавам да браним црнце који су те напали (напротив, треба им јебати кеву, посебно због тога што су те напали из разлога који си навео), али њихова прича је мнооого комплексна и сам то знаш...

Један леп пример: Моја бака, по мајци, је у 2.св.рату бежећи од усташког ножа (ножа који су гле чуда носили белци), са гомилом Срба из Крајине и уопште са простора Велике Србије, бродовима одвежена у избеглиштво у Африку, а највише времена је провела у Египту... И пре више година а и сада када је приупитам о томе, прича о невероватној љубазности, предусетљивости и уопште жељи тамошњих народа да им помогну... Наравно, све то бејаху црнци и арапи, и све оно што је доживела тамо и она и други људи, то је јако позитивна ствар... Познато је да ти крајеви (север Африке) ни тада а ни сада нису обиловали богатством, али последње парче хлеба се делило и ти људи су одвајали од уста своје деце како и бела деца која су избегла из својих домова не би била гладна... Дакле, то се уклапа у моју причу да нису сви исти и да средина негативно може да утиче на човека... Али се дефинитивно уклапа и у Николину са причом о птицама у своме јату... Ти црнци и арапи су били своји на своме а кад си у тој ситуацији онда си спреман и да помогнеш и да даш од себе све што као човек можеш и желиш....

Можда се и ово уклапа у причу о митовима и обманама, уствари сигуран сам да се уклапа, али да не ширимо тему у овом правцу...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by Red Star Forever - 09-19-2009, 10:14 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: