Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(09-18-2009, 10:01 AM)Mikelandjelo link Wrote: У реду ако сам погрешно протумачио, извињавам се.

[quote author=ЧИЧА КЕЖУЛТРА link=topic=3657.msg70880#msg70880 date=1253211682]пс-а и када би гледао са друге стране па зар се у задњих 100 година није од Срба одвојило неколико засебних народа:Македонци,Хрвати (мало и прије осталих),Муслимани (или бошњаци како већ),па и Словенци...

Сложићеш се како се Македонци, Црногорци, Муслимани ... не могу баш поредити са Русима и Пољацима.  ;D
[/quote]
Ја се могу сложити са тобом у вези овога што си навео поготово у вези Црногораца. Јер народ не може да се ''одвоји'' од свог народа него само може да отпадне као шљам од свог ''матичног'' народа, и касније да се назове отпадком а не народом!!!
Нарочито мислим на црногорце. Увек су некако више  ''вукли'' као народ на Илире и покушавали да их глуме, само да кажу нису Словени, само да нису Срби. И то само и једино онај део око Цетиња и та околна Катунска нахија. То су уствари и ти једини Црногорци у Црној Гори. Физичком појавом се не разликују много од Срба и Словена али су се често косили  својим политичким ставовима и играма са српским народом кроз  историју и хтели да ставе до знања онако ''притајено'' да као нису Словени и Срби него неки тамо други народи. Сам књаз Никола и престолонаследници су били ни тамо ни овамо, а опет поред свега су се заклињали  на православље и косовске ране. И самим тим неким ставовима били највећа сметња уједињењу Србије и Црне Горе иако су се Срби ратници у црногорској војсци тим њиховим гестовима јако противили. А и увек се то Цетиње и околина разликовало од Срба и у Србији и Срба у Црној Гори и увек су вукли контру протв српства и словенства. Тачније од владавине књаза Николе Првог Петровића па наовамо, јер се то раније није дешавало и било је не замисливо за време владавине Владике Рада тј. Његоша. У то се време знало да су Срби и ту поговора није било. То ''црногорчење'' и покушај стварања нације је почело негде пред ослобађање од Турака и Балканске ратове које наравно ни тада није могло проћи иако је господар Црне Горе ка томе тежио. Касније крећу покушаји црногорског усташе Секуле Дрљевића са својим помоћницима из НДХ и на крају ово ново Цетиње и црногорски владари који су успели да ураде оно што њихови претходници нису, тј. да направе независну Црну Гору и црногорску нацију. И да ''покушају'' да се више не зову Словенима и Србима. Али ипак поред свега тога и долина Зете и Ријека Црнојевића и Бјелопавлићи и Ђурђевића Тара и Љешанска нахија и цео Васојевски округ и Стара Херцеговина и Пива уствари све осим царског Цетиња и дан данас после свега што се издешавало себе назива и Словенима и Србима. Е сад шта се издешавало да се створи та новокомпонована црногорска нација и да себе више не називају Србима и Словенима то је пуно дубља прича. Шта више још једном сам сигуран да су опет Ватикан и католичка црква уплели своје прсте у све то и да су главни кривац за раскол Срба у Црној Гори и стварања те не постојеће црногорске нације. Тако исто за те Македонце и Бошњаке или муслимане не знам више ни како се сад дефинишу. Јер су били и Турци и хрватско цвијеће и југословени и шта ти ја знам шта још само да не буду Срби. Те све непостојеће нације као што је већ познато почео је да ствара комунизам и те своје замисли коначно спровео у дело тј. направио отпадке од српског народа (непостојеће нације)!!!
Кокеза лопове !!!
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о исто&# - by Kapetan Kuka - 09-18-2009, 05:14 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)