03-28-2009, 02:03 PM
(03-27-2009, 06:19 PM)ЗЕМУНАЦ link Wrote:Ево још неких информација о дуговима. Извор редстарбелграде.цом
Клубу је финансијска инјекција потребна до јуна када би требало да стигну одређене рате за фудбалере који су продати током протеклог периода. Уколико се Ланс пласира у прву лигу Француске, на Звездин рачун би требало да легне још 1,5 милиона евра за Дејана Миловановића. Исто толико би требало да легне на рачун од Расинга на име постотка од продаје Николе Жигића Валенсији. Турски Коџаели још није исплатио своја дуговања за Анђелковића и Туторића, а очекује се и рата од Базела за Марка Перовића. Ипак, до лета треба преживети.
Чак и да је све ово тачно, а није све, то није довољно да се ситуација колико толико среди. Зар вам није симптоматично што је Марко Мишковић све време у Америци и боли га уво шта се дешава? Ова ситуација управо њему иде на руку. Уместо да се реши питање и да се Звезди помогне финансијски, чланови управе је само гурају у још дубље дно. Наиме, уместо да Звезда нешто заради од тих људи и да јој они помогну, они је само задужују додатним позајмицама како би једног дана могли да учествују у њеном черупању. Овде се постаје члан управе уколико се Звезди позајми новац и по тој логици би нашу управу требала да чини нека банка а не група зеленаша и хијена.
Ја сам био први за то да се својевремено отера Џаја јер се није снашао а сада ми он делује као неко ко је разумео ситуацију и ко је радио за добро клуба. Ево, јавно кажем да сам појео го*но што сам био за ту причу, али сада је Џаја једини у овој земљи под истрагама и притисцима док је чак и Цеца ослобођена оптужби. Једино је Џаја био лош? Он је инсистирао на звездиној омладинској школи и пар појачања из региона, а ови који су дошли после њега су куповали сумњиве играче и направили серију погрешних потеза која може да се тумачи само као намера да се клуб упропасти и јефтино прода. И онда ће сутра Марко Мишковић и његов татица, који су власници Србије, да изграде у Сремчици онај стадион који су најављивали а ми ћемо моћи само да гледамо како руше Маракану и граде Ред Стар Сити или неко насеље за богаташе у центру града...Оно како ћемо проћи показано је на Урошевом примеру и примеру људи који су лежали за вербални деликт.
Решење за ово? Не видим га тренутно, апатија, незаинтересованост, а сама ДС1989 не може да спаси клуб без широког круга симпатизера. Бојим се да је ситуација најгора икада. ЦСКА Софија тако није играо Европу, Швајцарци су пребачени у аматерску лигу... И онда ће неко да ми каже, што да смењујемо Добривоја, ко уместо њега? Људи, ако се нешто брзо не уради и не нађе неко решење, није немогуће да први пут у историји клуб буде избачен из Супер лиге и пребачен у аматерско такмичење јер олоши из комшилука озбиљно пујдају УЕФА да баш тако уради... Бојим се да није време за забадање главе у песак, већ за говњиву мотку и почетак решења тог питања. Не мислим да нису немогуће и демонстрације испред Владе Србије и сличне ствари...