Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2008/09
Овај текст спремам још од дербија, ал' је у међувремену било доста других занимљивих ствари на овој теми тако да нисам хтео да започињем расправу. Како смо против ОФК-е по не знам који пут ове сезоне оштећени, мислим да је време да се позабавимо и судијама. Сви смо сведоци да наш клуб има катастрофалан третман код фудбалских судија и да смо у приличној немилости када су они у питању. Постало је готово нормално да у дербијима комшије имају потпуну судијску наклоност, а још је црње то што судије неретко свирају на нашу штету и у овим малим утакмицама, па чак и на самој Маракани. Свакако да је главни разлог за то чињеница да људи који тренутно воде Звезду немају никакав утицај у српском фудбалу. Међутим, постоји ту и још једна ствар. Ја имам неколико другова, Звездаша, који се баве суђењем. То су све млади момци који тренутно суде у нижим ранговима али и млађим категоријама. Доста смо причали о стању у фудбалу, суђењу, критеријумима, Звезди итд. И сви ми причају готово идентичну причу коју ћу покушати да препричам, из њиховог угла:

''Ја дођем да судим Звезди, дочека ме нека матора, задригла дртина, погледа ме испод ока, промрмља нешто себи у браду, само што ме не отера у пизду материну. За време утакмице нон-стоп нешто кењају, жале се, псују, а Звезда води 17:0 (да словима седамнаест, дешавало се). Одем следећи викенд да судим Партизану, тамо ме дочекају нормални људи, рука руци, седи момак, како је, оћеш нешто да попијеш, шта има ново... Капирам ја да смо ми судије непопуларни, цаве, педерчине, али брате неки нормалан однос мора да постоји. Како очекујеш да те сутра неко поштује ако се ти стално понашаш као џукац? Највећи је проблем што су сад на главну фудбалску сцену ступиле судије које су добрих 10-ак година стасавале у тим условима и нормално је да ће бити наклоњенији оном ко је био све време бољи према њима.''

Ја се поново враћам на ону моју причу о седим главама и јагњећим бригадама који мисле да су Богом дани само зато што их је неко запослио у Звезди. Један клуб који претендује да буде велики мора у сваком сегменту да се понаша шмекерски. Већина тренутно запослених у Звезди су све само не шмекери. Појединци чија схватања фудбала су одавно превазиђена су изгледа толико зацементирали своје позиције у разним структурама нашег клуба да их је скоро немогуће склонити. Ко би рекао да неки маторац запослен у млађим категоријама може да на овај начин нашкоди првом тиму? Ко зна шта се све ту још ради а да ми о томе немамо појма? Проблеми се дефинитивно гомилају и дефинитивно је јасно да кад дође време за следећу чистку да их треба све најурити, од конобара, преко свих јагњећих бригада, па све до чистачице. Е тек онда кад добрано прочистимо своје редове, кад у клуб дође нови кадар који добро зна шта је Звезда и како у Звезди мора да се понаша, можемо причати о контранападу у правцу ФСС-а, заједнице прволигаша, судијске организације, ЈСД-а итд.

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 01-08-2009, 06:26 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-04-2009, 07:20 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by Pijanac - 03-15-2009, 11:05 AM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-19-2009, 08:33 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 04-04-2009, 06:15 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)