02-23-2009, 05:24 PM
(02-23-2009, 10:08 AM)Red Star Forever link Wrote:Има и Дуле своје грехове, нико није чист од актуелних људи који су у Звезди и око Звезде, али он је дефинитивно једини који се цима, коме је стало и коме није проблем да оплете по свима који не желе добро Зведи... Да ли он то ради из личне користи или зарад свих нас у то не улазим, али треба му пружити подршку како би се отерали бандити, а после да видимо ком опанци а ком обојци...ПАЖЊА: Прочитај испод текст са великом резервом.....Сазнах ево да се поред угоститељства тренутно бави и педофилијом.....(Обратити пажњу на задњи параграф под ”Занимљивости”)
И волео би само да неко потврди Дулетову изјаву о конобару како је само пролазио поред стадиона а никако и да је носио Свети дрес... У пар наврата приликом инагурације конобара сам опомињан како је он играо за нас и како је легенда клуба и томе сл. и да због тога не треба да будем оштар према њему... Нажалост испоставило се да сам био у праву и да сам био скептик јер је човек дебил... То што је наводно играо у Звезди никоме не даје за право да од Звезде прави сеоски клуб... Па да поједноставим, постоји ли неки званичан података о њему као играчу у Звезди или дефинитивно можемо да га прозивамо и за лажну биографију??!
Из Гласа Јавности:
Quote:КО ЈЕ ОВАЈ ЧОВЕК
Добривоје Танасијевић - Дан Тана в.д. председника ФК Црвена звезда
Преко трња до Звезде
ПОЧЕТАК: Рођен је 1933. године у Београду. Одрастао на Зеленом венцу, у Улици краљице Наталије. Мајка Ленка била је из богате сељачке породице, из Чибутковице код Љига, а отац Радојко власник чувене престоничке кафане „Сложна браћа“ која се налазила на месту данашњег хотела ‘’Парк’’.
КАРИЈЕРА: Комунисти су његовом оцу после Другог светског рата конфисковали целу имовину као ‘’народном издајнику’’, па је одрастао у сиромаштву. Чистио је копачке Звездиним фудбалерима. Играо десну полутку за Звезду (Кад? У којој екипи? Колико дуго?) и Бокељ, учио за машинисту у морнаричкој школи. Побегао из Југославије у Белгију, затим у Немачку, живео у избегличком логору, играо фудбал у Канади, а 1956. одлази у САД. Похађа глумачку школу Џефа Корија у Малибуу, „да би научио енглески“. Почео је да добија мање улоге у филмовима. „Играо сам комунисте, фашисте, и криминалце. Увек сам гинуо на крају, и никада нисам пољубио девојку.“ Отвара с ортаком ноћни клуб „Пеперминт вест“ у Холивуду, зарађује први велики новац. Оснива филмску продуцентску кућу „Бата продакшн“, купује фудбалски клуб „Торос“ из Лос Анђелеса, који пропада, јер су Американци више волели бејзбол и рагби. Одлази у у Енглеску. Постаје власник и председник Брентфорда, тада члана четврте дивизије: ‘’ Преузео сам клуб када је био последњи у Четвртој лиги Енглеске. Дао сам им милион долара, а они мени стадион као гаранцију. Чак су ми банкари говорили „дај Боже да клуб пропадне пошто стадион вреди неколико милиона и биће твој“. Ипак, за седам година сам их довео у Другу лигу и продао га за неколико пута већу цифру’’. Ресторан ‘’Тана’с’’ у Санта Моники је отворио 1964. године. Главни кувар био је бивши Мусолинијев. Таворио је док у до тада празан ресторан није набасао је угледни новински критичар за храну. Сутрадан су новине писале да је ту најбоља италијанска храна у Лос Анђелесу. Сада је то клуб славних, чији су редовни гости стотине најсјајнијих холивудских звезда. Од обичног шпагети-ресторана направио је праву институцију чији су гости били Кери Грант, Елизабет Тејлор, Мајкл Даглас, Ал Паћино, Дастин Хофман, Џек Николсон, Шон Пен, Рајан О’Нил, Мет Дејмон... Седамдесетих година је продуцирао филмове у Југославији. Постао је члан америчке Академије за филмску уметност 1999. Био је члан Извршног комитета енглеског Фудбалског савеза, Извршног одбора Фудбалског савеза Југославије и УЕФА, и УО „Црвене звезде“. Сувласник је београдске компаније „Ванс“.
ИЗЈАВЕ: ‘’Прво су протурали причу да сам Титово копиле, после су причали да сам у Милошевићевој служби. Оно, јесте, Тита сам видео једном, као Пинки, али у Америци, Милошевића нисам никад срео, а и што бих, никад ми није био по вољи’’; ‘’Био сам најпоноснији кад сам био најсиромашнији. Најдраже успомене су ми из времена кад сам био на животном дну’’; ‘’Примио сам се ове тешке функције зато што је за мене Звезда највећа ствар на планети!’’; ‘’Свуда је пуно трња. Да би постао успешан и славан мораш много пута да будеш добрано изгребан. А да би остао усправан, треба да имаш дебелу кожу и чврст стомак’’
ЗАНИМЉИВОСТИ: У августу 2006. године тајно се у Београду венчао са Биљаном Стрезовски од које је старији 37 година. Биљана је физиотерапеут код које је ишао на терапије због проблема с коленима (‘’то ми је од голфа’’). Из првог брака са глумицом и сликарком Андреом (стриц јој је био чувени Симон Визентал), има ћерке Габријелу (филмски и ТВ продуцент) и Катарину (власница компаније за декорацију у Санта Моники).