Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cirih 91'
Mislim da ce ovaj topik jako obradovati mog drugara Nikolu, Cirishkog Dahiju.
Bilo je to prvo inostrano gostovanje Delija, ali ne i poslednje, kako su mnogi ocekivali. Gostovanje samo po sebi nije nista posebno, ali je bitno ka prvo od pet te sezone.

Zvezda je u Beogradu igrala 1:1 sa ciriskim Grashopersom i mnogi su vec otpisali (jedini Smile ) beogradski klub. Od mojih prijatelja niko nije hteo da ide u Cirih, uglavnom zbog obaveza. No Zvezda se treba pratiti svuda - a i ako ce to biti jedino inostranstvo sa Zvezdom ove godine bolje da odem nego da ga izduvam. (koliko sam pogresio) Tako da sam uplatio preko neke agencije i zaputio se u Cirih. Jedan, mozda i dva busa Delija su krenula uz pomoc kluba, velika vecina je nosila nove crvene dzempere prvi put napravljene (bile su one suskave jakne Delije Sever itd.) Uopste kop je izgledao odlicno, no o tome kasnije.

Mi smo imali miran put do Zabarije. Jedno stajanje kod Sl. Broda, jedno u Sloveniji gde nismo platili pivo pa je bilo natezanja sa brkatim pandurima. Sve u svemu prenocili smo u Lido di Ezolo, Izolo jebem li ga i krenuli put Svice ujutro. Usput se "kupovalo" po pumpama Kad smo usli u Svicu prvu stvar sto je neko uradio je bacio rolnu papira - u fazonu "E nije vise cista" jak huliganski ispad
(Bili su neki stariji likovi u busu sa mnom koji su na Severu uvek stajali u gornjem kop-u, tada je kop bio iza gola na sredini, a oni su uvek bili gore i pevali su umobolne pesme tipa Sedim u camcima peco sam sarani...e sad ja tripujem da je neko od njih sa Liona, pa Lionac ako znas vici) Ti likovi su uglavnom i dizali atmosferu u busu.

U Cirih smo stigli nekoliko sati pre tekme, ali smo se uglavnom smarali u relativnoj blizini stadiona. Culi smo da je bilo frke sa siptarima u centru. Kad smo se vracali ka stadionu tramvajem, nas 3 jedan ogroman momak iz Sarajeva i jedan iz Knina, trandza je bila puna navijaca Grashopersa, nesto su pevali a kad smo mi usli prestali su. Kad smo mi izasli nastavili su. Ovaj lik iz Sarejeva je stvarno velik...pazi koliki je smor bio da je jedna od bitnih stvari koju napominjem tada bilo i to sto smo se svadjali sa prodavcima zastava da Crvena Zvezda treba da pise na srpskim a ne yu zastavama.

Na stadionu ok navijanje, jedan siptar je prebijen, nije se moglo nista vise uraditi jer kako pridjes ogradi dobijes sprej u oci od onih pandura sa slamnatim stitovima!!!??? (posle su BBB imali istovetna iskustva), Svis-Dojce su dobili 4 komada u bulju (Pancev, Radinovic, i dva puta Robi) mi smo primili jedan nakon sto je Dika odbranio penal neko je pritrcao i stavio ga. Nakon tekme smo slavili u nekom pabu i zaspali u busu ko bebe...

...budim se ja tako i vidim da stajemo na neku pumpu, pisa mi se ne vidim na oci. Bilo negde oko 4 ujutro. Tek kad sam se ispiso provalim da smo vec u Zabariji i to na pumpi gde radi jedan covek koji upravo toci gorivo,...hehehehe...posle par godina sam prodao tu veeeeliku Milanovu zastavu za dobre pare, a imao sam hrane i pica do Beograda.

U Trstu kupujemo baklje i palimo 4, 5 ispred busa pred polazak. Na grani zajebavamo one sa ZG tablicama koji su izduvali od Atatalnte. Negde pre Slavonskog Broda zaustavlja nas murija zbog brze voznje. Tada su se vec zvali "redarstvenici". Majstor parkira nas bus uz jedan vec zaustavljeni i zapocinje razgovor sa "redarstvenicima" kad provailmo da je taj drugi bus ustvari bus Delija (svi u tim crvenim dzemperima) Suca drzi mikrofon i vodi navijanje. Tu jedan lik iz naseg busa otvara zadnja vrata i pali baklju, Ovaj drugi bus je flipnuo i unutra gorilaju najstrasnije tako da se cini da bus moze da se prevrne. U tom momentu ovi redarstvenici trce u svoja kola i mi nastavljamo put.

Retko kada je povratak zanimljiviji od odlaska.
Reply

Messages In This Thread
Cirih 91' - by UltrasLondon - 05-16-2004, 11:50 AM
Cirih 91' - by Anonymous - 05-16-2004, 11:53 AM
Cirih 91' - by UltrasLondon - 05-16-2004, 11:54 AM
Cirih 91' - by Radza - 05-16-2004, 11:57 AM
Cirih 91' - by Anonymous - 05-16-2004, 11:59 AM
Cirih 91' - by Radza - 05-16-2004, 12:00 PM
Cirih 91' - by UK_Nikola - 05-16-2004, 12:08 PM
Cirih 91' - by UltrasLondon - 05-16-2004, 12:09 PM
Cirih 91' - by dragance - 05-16-2004, 12:13 PM
Cirih 91' - by Anonymous - 05-16-2004, 12:17 PM