Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2008/09
Председник ФК Црвена звезда Добривоје Танасијевић, познатији као Ден Тана, одржао је састанак са око 40 ветерана клуба, међу којима је била и неколицина његових највећих противника уочи и током Изборне скупштине, на којој је изабран за првог човека клуба.

После сусрета са ветеранима, Тана је објаснио да је разлог за сусрет то што је прошло 100 дана од његовог доласка на чело клуба, тако да је желео да се види са онима које сматра јако важним делом Црвене звезде, да чује њихова размишљања, идеје...

"Састанак је био конструктиван", описао је кратко Танасијевић сусрет са, између осталих, и његовим несуђеним противкандидатом на Изборној скупштини, Зораном Бингулцем.

Из "опозиције" били су ту још Душан Савић и Владимир Петровић Пижон, али не и Милован Ђорић.

Састанак са ветеранима "поводом 100 дана од када је Танасијевић дошао" има и другу, праву позадину, а то је припрема за Сабор црвено-белих, на којем би требало да буду изабрани делегати за највиши орган клуба, Скупштину. Претходној је мандат истекао 18. марта и све ово само је "припрема" Сабора, на којем би требало да буде изабрано нових 76 чланова Скупштине, чија би већина имала највећу моћ у одлучивању, па и овлашћење да смени комплетан Управни одбор.

Дакле, предстоји нова борба за Црвену звезду.

"Могу да вам кажем да ћемо 24. фебруара одредити тачан датум одржавања Сабора, а оквирно, он ће бити одржан средином марта", рекао је Танасијевић.

Уследило је питање: "Ко су све чланови сабора?", на шта су се Танасијевић и његов саговорник, ветеран клуба Владица Поповић погледали...

По статуту, чланови Сабора су сви они који имају чланску карту клуба. Од оснивања, па до данас... Чак и дечаци окупљени у акцији "И ја сам Звездаш". Сви они, равноправно, имају право да одлучују о томе ко ће бити члан Скупштине ФК Црвена звезда.

Питање је само како би тај сабор изгледао, када би дошли сви који имају право гласа...

"Ћоровић није смењен"

Можда и због тога некоме није у интересу да "дођу сви", а претходних дана појавиле су се и спекулације да би аткуелно руководство могло да формира комисију, чији ће задатак бити да изабере и верификује мандате члановима нове Скупштине.

То је Тана демантовао и изразио наду да ће у "организацији Сабора и самом Сабору највише учествовати ветерани", а они су у петак незванично Танасијевићу предложили 21 представника за Скупштину из својих редова.

Потом је уследило питање: "Због чега није одржана комеморативна седница поводом смрти легендарног фудбалера Звезде, Ђорђа Миловановића?"

Образложење за нову бруку клуба је било прилично немушто, да су челници били на сахрани, послали венце и изразили саучешће, али и да екипа није била у Београду у то време!?

Остаје питање какве везе има присуство играча са комеморативном седницом, а и да има везе, истина је да су играчи тада били и тренирали у Београду, а капитен Ненад Милијаш је чак присуствовао сахрани...

Танасијевић није дао одговор на питање да ли ће неко сносити одговорност због овог пропуста, али је рекао да "седница може да буде одржана и касније".

На питање: "Да ли ће?", председник је одговорио: "Хоће", тако да ће Црвена звезда вероватно постати једини клуб, који ће комеморативну седницу поводом смрти своје легенде одржати после његове сахране.

Претходних дана писало се о смени управника стадиона Миодрага Ћоровића, којег је са дугогодишњег радног места отпустио генерални секретар клуба Саша Козић.

Тана, тврди да Ћоровић није смењен.

"То није истина. Он је отишао на тронедељни, заслужени одмор, а када се буде вратио, причаћемо о свему", рекао је предесдник, у одоговору који донекле потврђује да између њега и Козића ствари не функционишу најбоље.

"Ми смо у сукобу сваки дан, али у сукобу аргумената, јер немамо иста мишљења. Назвао бих то конструктивним сукобом, јер о свему разговарамо", објаснио је Тана однос са, по хијерархији, јако блиским сарадником.

"Са Ивићем не комуницирам"

Он комуницира са Козићем, али изгледа не и са спортским директором Илијом Ивићем.

"Да ли смо у сукобу? Не, само не разговарамо".

А, онда је додао...

"Не разговарам с њим ни о једној теми. Он ради свој посао за који је плаћен и за који је одговоран. Ако он нема потребу мене да зове, немам ни ја њега".

Танасијевићу не смета што су потпредседници и чланови УО Марко Мишковић и Владимир Југовић често у иностранству, јер што се њега тиче "могу да буду и на месецу".

О куповини играча у јануару:

"Још је нисмо поднели... Није заокружено, али пливамо захваљујући позајмицама чланова УО".

Да ли то значи да је дуг већи него што је био? Тансијевић се прво "кисело" насмејао, а онда одговорио:

"Ја сам и најавио да ће се дуг прво увећати, а потом тек смањити", потврдио је сумње да су дуговања клуба са 16 нарасла за 20 "и кусур" милиона евра.

У Управном одбору, осим што одобравају позајмице, сада раде на другачији начин него када је Танасијевић био члан тог тела.

"Свака одлука клуба је верификована од стране УО, што раније није био случај, јер су се само дизале руке на већ донете одлуке", открио је како се заседало у управи за време председниковања Драгана Џајића, Драгана Стојковића и Топлице Спасојевића.

Танасијевић је код све троје својих председника био члан УО. Па, због чега није отишао из клуба, ако је тако рађено?

"Веровао сам им на реч, а за мене је реч јача од уговора", рекао је Тана, који каже да нису тачне тврдње да није упознат са дешавањима у клубу.

"То први пут чујем", подвукао је први човек нашег најтрофејнијег клуба.

Циркус је слаба реч....... >Sad

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 01-08-2009, 06:26 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by Дражо - 02-20-2009, 03:48 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-04-2009, 07:20 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-19-2009, 08:33 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 04-04-2009, 06:15 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)