06-03-2003, 11:19 PM
E bas dobro sto si postavio ovo. Nisam glasao ni za jednu, ali od tih ponudjenih najvise se pevala "samo ti", ustvari vise je to bilo pevanje u pokusaju. Generalno, obrade tih italijanskih uglavom jako lose zvuce. Dobro se otpeva samo na manjim utakmicama ili u hali, a prosto je nezamislivo da pun sever otpeva "Samo ti" ili nesto slicno. Cini mi se da nemamo dovoljno sluha, na vecim utakmicama dosta ljudi uopte i ne zna pesmu, cak se i neke pesme stare 10 i vise godina brzaju, falsiraju itd. Desava nam se da nas grobari nadglasavaju upravo zato sto oni pevaju "proverene" stvari koje su stare, ali ih svi znaju, a mi se mucimo sa "novitetima" medju kojima ima mnogo dobrih, ali jednostavno, sto ne ide-ne ide. Ono sto se uvek dobro otpeva su pune tribine, najveci olos smo, o mama (jedna od retkih italijanskih koja je dobro navezbana), trubadur (ale, svako dete zna...), marseljeza, racunajte na nas, dakle uglavnom stare, proverene pesme. Dosta puta ove sezone je lepo zvucala "Dobro znaj", tu se vidi ko je grlat :megafon. S druge strane zapostavlejne su neke jako lepe pesme: iz kopa pesma ori se, stadion pun.., dakle jedna anglo-saksonska i jedna grcka obrada koje nam mnogo bolje "leze". Bile su jos dve pesme ove sezone koje su mi se jako dopale, a nema ih u listi: "Sad na gol, hocemo..." i "Ma-ra-ka-na neka sad cela ustane..". Nazalost mislim da iz gore navedenih razloga ni ove dve nece doziveti afirmaciju. Od onih koje mi se nisu dopale je obrada Skorpionsa (mrzim tu grupu i "Wind of change" narocito) i obrada Mise Kovaca :bes "Moj tim je prvak bio...".
Zanima me sta drugi misle o pevanju na severu, sta bi trebalo forsirati, a sta stornirati?
Da li se slazete da bi na vecim utakmicama trebalo da bude vise bubnjeva? Kao u stara dobra vremena.
Zanima me sta drugi misle o pevanju na severu, sta bi trebalo forsirati, a sta stornirati?
Da li se slazete da bi na vecim utakmicama trebalo da bude vise bubnjeva? Kao u stara dobra vremena.
ttp://www.kristijangolubovic.net/