Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veselo mi s tobom nekad bese...
Bila je to 1991. godina. Tih dana smo pobedili Bajern i od titule prvaka delila nas je samo jedna utaakmica. Kako je utakmiac sa Bajernom igrana u sredu, derbi je bio za vikend. Mi smo za taj derbi spremili dimnjadu na pocetku meca, sa zastavama na dve plasticne sipke, pola crveno - pola belo na Severu. Bilo je balona a za drugo polu vreme bilo je spremljeno pedesetak baklji koje su bile one slabije, kao snajperke i nekoliko pravih.

Ono sto je interesantno bilo na toj utakmici bila je nekakva drvena konstrukcija ispod juzne tribine. Pre pocetka meca doslo je do manjih medjusobnih tuca na samom terenu. Ako se dobro secam, neki nas lik je polagao venac tamo kod partizanovog gola, pentrao se prethodno po mrezi iza naseg gola... u jednom trenutku je Cegi, presavsi pandure sisao dole i krenuo da se rve sa njim. Mislim da su tada dvojica nasih dotrcala, Ilke ako se secam i jos neko pa se tuca zavrsila nereseno. To je samo bila najava za sve ono sto se desavalo kasnije.

Pre pocetka utakmice, nekoliko grobarskih zastava je istaknuto ispred Severne tribine koje su jedino na tom derbiju okacene bukvalno ispred nasih zastava i nisu pocepane: Nislije, grobari (iz Uzica) i jos nekoliko njih. Kada je pocela utakmica pocela je i dimnjada. Glavne pesme bile su: Pune tribine koje su za tu priliku prepevane da zadnji stih bude umesto onog: mi smo sampioni - bude: idemo u Bari.

Za prvih trideset minuta postigli smo tri gola, a i ljubimac tadasnjeg Severa Ilija Najdoski dao je jedan gol glavom posle kornera, na drugu stativu. Tvrdim, da tada nije poceo grobarski sou na Jugu, da bi to bila pobeda sa najvisom razlikom. Posle treceg naseg gola stoka je krenula da lomi tu drvenu konstrukciju i da gadja pandure. Mi smo to uglavnom gledali a onda je pocelo da ulece u teren. Tada su dvojica nasih uletela ali su ih panduri vratili. Od tog trenutka gotovo niko ni nije obratio paznju na ono sto se desavalo na terenu a i igraci su uglavnom gledali gore, put njihove tribine. Oni su oterali muriju i fotoreportere gotovo u teren Kada je doslo polu vreme smenjivali su se njihovi jurisi sa jurisima policije i u jednom trenutku se murija povukla u teren. Na pocetku drugog poluvremena napravljena je simpaticna bakljada na Severu a njihov trener je pokusao da ih smiri, pa je dobio dasku koja ga zamalo nije pogodila u glavu, stoka, jednom recju. Gadjali su istok i zapad koji im je vracao baklje, nazad.

Murija je uletela u velikom broju na njihovu tribinu i oni su se povukli a neki su izasli napolje. Kako je u tom trenutku murija povucena oko stadiona i kroz onaj tunel, pa preko terena do juga dovedena i napravljen taj veliki pandurski juris, sigurno, nas preko hiljadu je one iste motke koristene kao drzaci za zastave, lomljene su na pola i kao vrlo korisno oruzje upotrebljeno je za juris napolje. Prilikom protrcavanja pored istoka, uglavnom je vec prvi deo ekipe ostavljao zalutele grobare da leze pored nas. Kako je derbi igran po mraku bio je opsti haos. Cak smo ortak i ja, uleteli na istok, na onaj zadnji ulaz koji je sada box. Iz njega sam video scenu kada je S. prvi uleteo sa bakljom i gadjao one prve grobare koji su tu stajali. Kada smo usli na jug, vec je bio polu prazan, oni koji su izasli bezali su gore u ono blato (padala je kisa) a oni koji su ostali bezali su po jugu i bili najstrasnije prebijani. Murija nas je potisnula dole kod ograde gde je njihova ekipa pokusavala da spasi onu south guard zastavu koju je neko ostavio na ogradi. Vratili smo se negde na sredinu juga. I tada se odigrala scena koju za ceo zivot necu zaboraviti.Neko se popeo na sipku i viknuo: Ajmo ruke gore! Zvezda le! Sever je bio u delirijumu koliko sam video, grobari koji su ostali na tribini su preskakali na zapad i istok ili bezali napolje. Nakon te tekme ih nigde po gradu nije bilo. To je bio prvi put da smo im na derbiju usli na jug.

Ukoliko se neko seca te tekme neka me dopuni. Uskoro cu okaciti slike sa nje koje jos nisu objavljivane niti na jednom sajtu do sada.

poz,
budimir
lavoljub Muslin! Jedan je Slavoljub Muslin!!!
Reply

Messages In This Thread
Veselo mi s tobom nekad bese... - by Forever Ultras - 05-16-2004, 12:36 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by Niski Delija - 05-29-2005, 06:48 AM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by paki035 - 05-09-2006, 12:26 AM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by ???? - 05-09-2006, 07:23 AM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by paki035 - 05-09-2006, 12:07 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by ???? - 05-09-2006, 01:09 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by paki035 - 05-09-2006, 03:01 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by UltrasLondon - 05-18-2004, 09:27 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by gogili - 05-18-2004, 09:28 PM
Veselo mi s tobom nekad bese... - by UltrasLondon - 05-18-2004, 09:29 PM