12-04-2008, 07:58 PM
Quote:Владимир Ђукановић – ИСТОРИЈСКИ ЧАС
Прошле недеље позвао сам вас да се свуда и на сваком месту супротставимо отимању Косова и Метохије. Хвала свима који су изашли на улице, што су негодовали, хвала Србима у дијаспори, навијачима, средњошколцима и студентима, омладини у глобалу, браћи у Црној Гори и Републици Српској... Свима им хвала. Овог пута српска омладина је стала на браник отаџбине!
Клинцима који су се родили када је почео распад СФРЈ нема потребе више да солимо памет како је над нама извршена неправда. Виде они то сами. Код њих, за разлику од нас старијих, не пролази та прича да је за визу и добро смештену задњицу паметно продати отаџбину! Моји пријатељи са Звездиног севера, старији момци, са одушевљењем причају о млађим генерацијама на северу. Право да вам кажем срце ми је пуно када чујем како клинац од 18 година каже да ће увек бранити Косово и Метохију. Све похвале и клинцима са Партизановог југа, за клинце из Јунајтед форса, Блу јуниона и свих осталих навијачких група. Већина њих је већ сутрадан отишла на Косово и Метохију и заједно са Србима уништила два окупаторска пункта између Косова и Метохије и осталог дела Србије. Ако вас ове Сорошове битанге називају хулиганима, код нормалног света знајте да сте дика и понос. Оно што старији нису смели, ви сте урадили. Сваки камен у прозор неке од амбасада које су признале независност Косова и Метохије нека вам се позлати. Када ти неко комада државу другачији одговор не постоји. Наравно, сви они који су протесте користили да би пљачкали радње и трафике нека им служи на част и нека их буде срамота.
Такође, желим да одам признање момцима који су се ове среде на кварно провукли до Медија центра и у језгру самозваних студентских представника до ногу потукли аргументима учеснике скупа „Европа нема алтернативу". Нисам могао да одолим а да се и сам, као новинар и бивши студент присутан на скупу, не укључим у дискусију. Милина је било гледати унезвереног Јову Бакића и несрећну Србијанку Турајлић како немају шта да понуде као одговор на аргументе које су им млади сасули у лице. Џаба је организаторима скупа био пун аутобус жандармерије и онолики полицајци у цивилу који су враћали са улаза све оне који су имали намеру да дођу и да на округлом столу укрсте аргументе са идеопоклоницима евроатлантских интеграција. Истину нису могли да спрече, јер било је довољно да се петорица паметних момака домогну скупа и да до лудила доведу самозване европејце.
Без обзира што је Б92 онако џукачки покушао да дискредитује те момке и да кроз свој покварени прилог у вестима фијаско својих љубимаца претвори у „победу", кадрови унезверених лица Јове Бакића, Србијанке Турајлић и Иве Висковића најбоље су говорили колико су били нервозни. Очекивали су, баш као на седницама ЦК који су некада толико обожавали, да ће се сви сложити да нам је ЕУ једини пут, слично као некада самоуправни социјализам. Овог пута уместо осмеха на њиховим лицима видели смо сву беду и чемер тих несрећника због којих су нам и кућни уређаји почели да причају причу о „неопходности уласка у ЕУ". Све ово је доказ да за Србију има наде. Омладина у Србији у овом моменту свима нама држи час како би требало да се понашамо у одбрани отаџбине. Ви који водите ову државу да се поклоните пред младима, јер за њих ништа нисте урадили. Србију Бог гледа, јер јој дарује неку нову генерацију која ће умети да управља отаџбином и да кад тад врати Косово и Метохију у уставни поредак Србије. Има Србија достојне наследнике 1300 каплара.
Догодине на Газиместану!
Најпре не желим да се ствара слика да желим нешто да величам овог човека, скандирати му име на Северу, или шта већ... Ради се о томе да када сам прочитао овај данашњи текст из Правде сам се изненадио да је тако нешто освануло у неким новинама. Интересује ме да ли неко може нешто више да каже о овом човеку (новинару)? Искрено, први пут сам чуо за њега и за ово кратко време што сам се мало заинтересовао да пронађем нешто о њему по интернету... Баш сам се онако пријатно изненадио, конкретно овим текстом горе нпр.
И немој да ово моје питање везано за Владимира Ђукановића прерасте у неку опширну и непотрбну дискусију. И овако није потребно, а и тема је о Космету...