Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЕЗОНА 2009/2010 !!!!!!!
(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:[quote author=CEBEP link=topic=3621.msg69903#msg69903 date=1251130833]
А то што је Рад на Маракани нападао у задњих десетак минута а ми играли полу-бункерицу и чували 1:0 је блам.
А што је ово блам? Битна су она три бода што се пишу. Јел би неком било драже да смо насатвили да нападамо и да смо примили гол?
[/quote]

Из простог разлога јер се у модерном фудбалу не чува резултат 1:0 тако што играш полу-бункерицу на свом стадиону, пред својим навијачима а нарочито ако ти је са друге стране противник екипа Рада. Такву игру и одбрану резултата од 1:0 могу себи да приуште Италијани који знају да играју ”Катаначо,” који имају феноменалне одбрамбене играче и којима је то у менталитету. Зенга, да те потсетим, је хтео да игра на пар утакмица ”Катаначо” у време када је Звезда била бар 3 пута јача од данашње а када је тадашња одбрана била бар 10 пута јача од ове наше сада. Зенга је изјавио убрзо да нису Срби за ”Катаначо” јасно алудирајући више на наш менталитет него на Звездин тим у том тренутку.

Даље.... постојало је море опција како је могло да се игра од 80. до 90. минута. Једна од тих је чување лопте у ногама или рецимо нападати и пребацивати тежиште игре на њихову половину јер је свима добро позната она да је напад најбоља одбрана а нарочито када цео наш стручни штаб заједно са Лукићем добро зна да нам је одбрана рупетина. Сада је упалило али други пут можда неће...
Да ли ти је можда пало на памет шта би се десило да је онај Радовац када је, ја мислим у 85. минуту, изашао очи у очи са Стаменим и дао гол уместо што је онако шутирао а Савио вадио лопту са линије гола. Видиш, сада би се друга песма певала....

(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:Ми смо у четвртак играли психички тешку утакмицу. Рад уопште није наивна екипа, поготово јер Николићева филозофија је да се не затварају против јачих противника. Сети се Јагодине која је створила 2-3 стопостотне шансе, Динама који нам је завукао два комада док смо играли отворено...
Волео би и ја да играмо нападачки фудбал, али то је мало теже док нам одбрана не буде сигурнија и уигранија.

Само се сети шта се десило у Прагу када смо играли ЗАТВОРЕНО.

(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:Не треба заборавити да имамо битан меч у четвртак и да је Пижон опет мало измешао састав. Одмарао је неке играче, испробавао неке комбинаце...

Не видим чему мешање састава у овом моменту када је познато да овим играчима треба што више утакмица у континуитету. Направимо чврсту и стабилну окосницу тима а онда је лако мењати једног или два играча. Када немаш још формиран тим као ми у овом тренутку, времена за експериментисање нема а испробавање разних комбинација постаје апсурд.
Па ако се Пижон и одлучио да меша играче шта се дешава онда са Кадуом који се није појављивао на терену ни јуче а ну у Прагу.

И још један разлог зашто је блам играти на начин на који се играло у задњих 10 минута утакмице.

Ауторитет се стиче победама али богами и резултатом. Радовци су дошли на Маракану а пре тога се глупирали по новинама претећи и обећавајући повољан резултат. Звезди се једноставно НЕ ПРЕТИ када играш против ње а нарочито не на Маракани. А то што Раду седи на клупи као што кажеш Николић или неки курта то мене лично као и Звезду апсолутно не треба да занима јер ми смо Звезда а они су Рад. Ко је разумео схватиће....

Messages In This Thread
Одг: ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЕЗОНА 2009/2010 !!!!!!! - by CEBEP - 08-24-2009, 09:28 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)