Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
КК Црвена Звезда 08/09
Далеко од Партизана

СУНЦЕ на Копаонику. И ведра лица, осмеси црвено-белих, пре свих тренера Светислава Пешића. Многобројни представници медија у четвртак су посетили кошаркаше Црвене звезде на припремама и дружили се с првотимцима и члановима стручног штаба. По старом српском обичају, како и доликује, Пешић и стручњак за кондицију Миливоје Каралејић дочекали су "седму силу" домаћом ракијом.
- Овде имамо добре услове, али екипу засада немамо. Имамо боје, историју, генералног менаџера, али још немамо председника, управни одбор... Пред нама је тежак задатак, из дана у дан се сусрећем са заостацима претходних управа.
Трофејни стручњак открива како ће у Звезди покушати да примени немачки рецепт.
- Мој највећи успех је стварање Албе. То је клуб који смо направили ни из чега. Алба је вероватно најбоље организована екипа у последњих десет година. Али, стварање клуба у Немачкој и Србији је веома различит процес.
Пешић истиче посебно двојицу људи са којима је разговарао пре одлуке да преузме тим са Малог Калемегдана.
- Мислим да Вучићевић и Дракулић треба да преузму функције председника и потпредседника због тога што могу да обезбеде материјалну стабилност клуба. Питате ме како стоје финансије? Стварно не знам, засада ме још нису истерали из хотела, па претпостављам да је све ОК.
Пред почетак сезоне актуелно је питање какву кошарку ће форсирати Звезда.
- Прошле године сам рекао да је Звезда играла најбољу кошарку у УЛЕБ купу. Међутим, тренер и ови момци нису имали подршку. Дали су максимум, а нису добијали новац и премије. Био бих задовољан ако би играли као прошле године.
Највећи конкуренти и даље су у великој предности.
- Не можемо да се упоређујемо с Партизаном, али ни са Хемофармом и ФМП. Они имају систем, а ми можемо само да дамо све од себе да пробамо да их сустигнемо.

СТИЖЕ ВОТСОН ИЗ МИЛАНА
ЦРВЕНА звезда је и даље у потрази за новим појачањима.
- Појавиле су се и идеје у медијима, као што је долазак Грегора Фућке, али оне су, иако добре, нереалне. Вероватно ћемо довести странца који може да игра на позицији "пет" и "четири".
Иако нема званичне потврде, друго инострано појачање Црвене звезде, по свему судећи, биће крилни центар Армани џинса из Милана, Американац Тревис Вотсон.
Према незваничним информацијама, црвено-бели су Американцу већ купили авионску карту за Београд, па се његов долазак може очекивати за викенд.

ДРАГИЋЕВИЋА МУЧИ КОЛЕНО
КАПИТЕН Тадија Драгићевић вратио се у Београд због повреде колена, с којом је кубурио и у финишу прошле сезоне. Поново се појавио оток, па је морао на снимања и детаљне прегледе. Како је Пешић објаснио, уколико буде неопходно, Драгићевић ће бити подвргнут артроскопији због које би паузирао месец дана.

Новости

Messages In This Thread
Одг: КК Црвена Звезда 08/09 - by Ђоле - 09-11-2008, 09:29 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)