08-08-2008, 11:36 AM
Quote:КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОБИЛА НОВУ УПРАВУ!
Кошаркашки клуб Црвена звезда по свему судећи је на путу да изађе из вишемесечне кризе пошто је у петак и званично отишла стара и дошла нова управа клуба, у којој ипак нема власника ФМП Железника Небојше Човића.
На конференцији за новинаре на Малом Калемегдану саопштено је да је радна група пренела овлашћења на комисију у чијем су саставу бизинисмени Слободан Вучићевић и Зоран Дракулић, као и прослављени тренер Божидар Маљковић који је и њен председник.
Ова комисија ће водити клуб у наредна три месеца, до скупштине клуба и формирања новог Управног одбора.Слободан Вучићевић који је као представник СД Црвена звезда ушао у радну групу је најавио да ће по истеку ова три месеца изаћи из управе кошаркашког клуба.
Нови генерални менаџер Црвене звезде биће Милан Опачић, а име тренера још није саопштено.
На питање да ли постоје шансе да Божидар Маљковић ипак буде тренер Црвене звезде, Опачић је одговорио да ће поново на ту тему разговорати са Маљковићем.
"Он је најбоље решење за Звезду и треба да преузме важнију функцију од ове", додао је Опачић.
Са друге стране, Божа Маљковић се новинарима обратио путем видео снимка из Риге, одакле је поручио да ће наставити да помаже клубу као саветник будућег председника Звезде и да ће бити веран војник Звезде.
Опачић је новинарима рекао да већ данас почиње да ради на формирању тима за нову сезону и да није тајна да ће одмах покушати да у Звезду доведе младе репрезентативце Кешеља и Штимца. Он је нагласио да очекује да ће поред њих двојице бити доведена и два странца екстра класе који ће се прикључити четворици првотимаца под уговорима Тадији Драгићевићу, Елмедину Кикановићу, Мирку Ковачу и Борису Бакићу.
Припреме првог тима почињу у понедељак 11.августа а поред наведених играча у први тим ће бити укључено и неколико играча из шампионског састава Звезде који је освојио јуниорску титулу првака државе.
Без договора са Човићем
Слободан Вучићевић објаснио је новинарима да радна група и поред више покушаја није успела да се договори са власником ФМП-а Небојшом Човићем.
"Интезивно смо преговорали са Човићем али нисмо успели да се договоримо. Он је практично тражио приватизацију Звезде пре приватизације и ми нисмо могли то да прихватимо", додао је Вучићевић.
Упитан какву реакцију навијача очекује, собзиром да су они отворено лобирали за улазак Човића у клуб, он је рекао да радна група није нашла заједнички језик са представницима навијача када је Човић у питању, али да ће са њима још разговорати јер они требају Црвеној звезди.
На конференцији за штампу је између саопштено да је до овог тренутка обезбеђено око 1,3 милиона евра за нову сезону, а да очекују да ће до краја сезоне буџет клуба бити 2,3 милиона евра.
(Мондо)
Значи, од Човића и коначно нема ништа. Мислим да је најбитније да се раскрстило са старом управом! Надам се да ово није нека упакована прича, па да и неко од бивших мајмуна остане на некој од функција... Не спомиње се нигде онај бркати дебил, али ја се искрено очекујем да његово име више никад у животу не чујем у вези са било чиме, а поготову са Звездом!
Име тренера такође није познато, спомиње се Антонић, Славнић... Видећемо. Што се тиче играча, сигурно да је рано да се било шта коментарише, јер је нажалост та прича тренутно у тотално другом плану. Једино ме нервира што се међу четворицом играча који су за сада у екипи и даље непрестано помиње турско име... Ако се убрзо стабилизује ситуација колико толико, следећа тема би морала да буде у вези са овим играчем. Његово довођење и присуство у тиму је један од битнијих разлога зашто се екипа бојкотовала читаве сезоне...
Даље, ако већ морамо да се помиримо са случајем "Човић"... Вучићевић је, дакле, изјавио да ће након три месеца да напусти позицију коју тренутно има у кошаркашком клубу. Не знам каква ће ситуација са Дракулићем да буде. Углавном, стоји да њих двојица могу клубу да донесу буџет, финансије... Међутим, за разлику од Човића, они немају никакав план даљег развоја (овај је имао 4-годишњи), нити неки успех у прошлости по питању спорта или кошарке.
-Дракулићева кратка биографија, ако неког интересује:
Quote:Пливач, директор, богаташ...
У биографији Зорана Дракулића која је доступна на интернету стоји да је рођен 1953. године у Љубљани. Детињство је, почев од треће године, провео на Дорћолу, где је завршио основну школу. Матурирао је у Земунској гимназији, а Правни факултет завршио је у Београду 1978. Био је активан спортиста, државни пионирски и јуниорски првак у прсном пливању, репрезентативац и потом тренер пливачке репрезентације.
Од 1978. до 1990. године био је на најодговорнијим функцијама у "Генексу". Средином '90-их на Кипру оснива компанију "Ист поинт холдингс Лтд", која се бави производњом и трговином обојеним металима, житарицама, ретким металима, дериватима, текстилом...
Иако је годинама био један од главних финансијера ДСС-а, активно се укључује у политику тек прошле године, када је био и кандидат ове странке на изборима за градоначелника Београда. У тој трци је био трећи, иза Александра Вучића и Ненада Богдановића.
Зоран Дракулић је ДСС напустио средином ове године, пошто га страначки шеф Војислав Коштуница није ни предложио за функцију потпредседника странке. Тренутно је један од највећих критичара економског курса Владе Србије. Дракулић је "ожењен и отац три кћерке".
Што се тиче Опачића, он ће свакако бити доста битна фигура у целој причи, али сада можемо само да нагађамо колико квалитене потезе он може да повлачи. Мени је познат као власник и директор кошаркашког кампа "Yubac"...
Све у свему, још доста тога тек треба да се издешава... Нови тренер, играчи, коначна управа, најављени састанак са Делијама, итд. Ипак, најбитније је да се отерала стара и дугогодишња лоповска банда и да се кренуло од неког почетка... Понављам, треба бити опрезан у целој сиутацији, јер је нечовечност и безобразлук те старе управе немерљив и не би ме изненадило да се неко од њих задражи и даље где је до сад био! Али, у том случају мислим да им говњива мотка не гине...