11-24-2005, 10:40 PM
Mislim da je neozbiljno razmisljati u pravcu daljeg prolaska. Ne zbog rezultata vec zbog realnog stanja u klubu. Nas igracki kadar je tehnicki limitiran i nestrucno vodjen. Nazalost, za razliku od mnogih slicnih timova, mi te nedostatke ne kompenzujemo borbenoscu i zeljom. O ljubavi prema klubu i dresu kao svetinji necu ni da trosim rec. Svetinje su samo nadrkana kola, ribe i ostalo sto ide uz njih. To su cinjenice, i one me navode da iz korena promenim misljenje, pre svega o novom predsedniku, treneru pa sve dalje do ekonoma ( i on mi je danas kriv, ne znam zasto ). Predsednik nas je slagao u pedizbornoj kampanji, i mislim da to ne treba zaboraviti, a krajnje je vreme da ga neko i javno podseti ( price o sampionskom timu, Japancima i ostale baronije ). Trener je veceras jos jednom potvrdio da je jajara, koja protiv osrednjeg ali borbenog Tromsa, postavlja liniju odbrane na 20m od svog gola. O njegovom izboru igraca je vec i previse receno. U ovom kontekstu i ja odlucujem da prestanem da lazem sebe, i da se nerealnim optimizmom krijem od stvarnosti. Ako se i osvoji titula, znam da necu biti zadovoljan, jer mi je sasvim jasno kako cemo do nje doci. Kvalitetom sigurno ne. Ne bih zeleo da ostanem nedorecen i ovo zavrsim bez nekog predloga, ali mislim da ova mnoga druga pisanja predstavljaju mlacenje prazne slame. Izlaz je samo u dugorocnim i ozbiljnijim planovima. Pojacanja, ali pre svega u strucnom kadru, razvoj omladinske skole ( tu se kao radi, ali nisam siguran koliko dobro ) i dovodjenje igraca koji znaju da igraju fudbal i koji su mentalno jaki da izdrze pritisak igranja u velikom klubu. To su samo osnove u kratkim crtama, ali o tome odlucuju drugi.
P.S. Ovo sam napisao i na jos jednom forumu, nadam se da nije problem.
P.S. Ovo sam napisao i na jos jednom forumu, nadam se da nije problem.