06-02-2005, 12:36 PM
Quote:Ко их осудио она спрдња од суда?
Сребреница "8 000" хиљада, Сарајево, муслимански дио града (Срајево је био подјељен град) побијених "50" Срба, пријатељу зајебао си се мало и показујеш свој субјективизам!!!
Ако ти кажем да словом и именом стоји 10 000 побијених Срба у муслиманском дијелу града, да ли ћеш ми вјеровати?
Зар постоји још неко ко не зна или не жели да зна да су муслимани у свом дијелу града убили 10 000 Срба?
I ja se slazem da je sprdnja od suda, covjeka koji je priznao da je streljao oko 30ljudi dobije 11 godina zatvora?!
50 pobijenih, nisam ja to rekao, nego kazem nasi mediji, a utvrdice se tacan broj i treba. Te slike sto prikazujes je strasno bez dileme, necu da pravdam nista(sve vojnici nisu civili, zene, djeca, mada to apsolutno nije nikakav razlog za to sto su radili). Ali vidis opet razlike, ja cu priznati(uostalom sta imam ja priznavati imaju dokazi, slike, snimci) da je se to desilo, a ti eto opet sumnjas i govoris igre brojkama. Sto se Sarajeva tice SRPSKA strana objavila je spisak:
''Na preliminarnom spisku koje je danas objavilo Ministarstvo untrašnjih poslova RS-a nalaze se imena 2436 Srba za koje se navodi da su ubijeni u Sarajevu tokom proteklog rata, kao i imena 575 nestalih sarajevskih Srba. Radi se o stradalim civilima, kazao je Radovan Pejić, portparol direktora Policije RS-a''. Kojih 10.000, evo covjek iz mupa rs govori o ovoj brojci i jos nesto medju tim srbima ubraja i one koji su poginuli upravo od granata ispaljenih sa srpskih polozaja. Nasi mediji su prikazali sve te mudzahedine na tv.
Iz nasih medija:
DOSIJE:
K A Z A N I
ISTINA O ZLOCINIMA
Priredilii: Senad PECANIN
i Vildana SELIMBEGOVIC
Iza naziva Kazani krije se jedan od skrivenih usjeka na Trebevicu. Na ovom zloglasnom mjestu pripadnici 10. brdske brigade, kojom je komandovao Musan Topalovic Caco, u toku rata surovo su ubijali gradjane Sarajeva, uglavnom srpske nacionalnosti. O tome se godinama saputalo, vrlo rijetko pricalo, a jos rjedje pisalo. Dani objavljuju izvode iz stravicnih iskaza koje su pred Okruznim vojnim sudom dali Cacini vojnici. Musan Topalovic nije bio na sudjenju: ubijen je 26. oktobra 1993. godine u dugo ocekivanoj akciji obracuna sa kriminalom. Ovim dossieom Dani istovremeno daju svoj doprinos aktuelnim raspravama o tome treba li pisati o "svojim" zlocinima i "svojim" zlocincima. Jedini pravi odgovor jeste da je to jedini pravi put. Ubistva u Kazanima su tamna mrlja na svijetloj ratnoj historiji Sarajeva. Najgore po ovaj grad je da se o toj mrlji suti. U toku sudjenja pominjane su enormne cifre nestalih civila; iz Kazana je izvadjeno i identificirano tek nekoliko desetina leseva. Istraga je prekinuta, sudjenje odrzano, cetverica vojnika ostala su u zatvoru gdje se i danas nalaze, a trojica upucena na neuropsihijatrijske odjele. Za zlocine pocinjene na Kazanima znali su najvisi vojni, policijski i drzavni duznosnici. Na isti nacin na koji se o Kazanima sutilo u vrijeme privodjenja civila, klanja i ubijanja - tajna o zlocinima kasnije je cuvana u strogo skrivanim dossierima. Sve do danas. Dani su u prilici da ih prvi otvore.
Inace, u Sarajevu je poginulo najvise tri hiljade Srba, mnogo vise je proterano. Dakle, nije ubijeno vise Srba u Sarajevu nego Bosnjaka u Srebrenici. Srebrenica je najveci zlocin posle WW2 i to nista nece promeniti.
Medjutim, kada se pomene Sarajevo, odmah mi padne na pamet Radovan Karadzic sa svojim: ,,ozezi, opleti po balijama" ispred kamera RTS-a. U opsadi koja je trajala 44 meseca, ubijeno je, snajperima najcesce, 1620. dece iz Sarajeva, a Srbi su na taj grad bacili 500.000 raznoraznih granata.
I jos nesto tog istog cacu su ubili pri pokusaju hapsenja jer je radio takve stvari, a vecina vas se ponosi nekakvim nazovi 'herojima' za zlocine koji su vrsili. Znaci bilo je na svim stranama svega, razlika je samo hoce li ko priznati to ili i dalje biti ubijedjen u suprotno bez obzira na cinjenice, dokaze, tijela, grobnice.
ps:mozda i nije mjesto ovoj temi ovdje, ipak je ovo navijacki forum, ne znam..