Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30
Мислим да ова тема заслужује посебно место на "Северној трибини" и баш сам се размишљао да питам модераторе (кад се заврши сезона) да ли би могло да се отворити. Али отом потом...

Што се тиче информатора... Сетите се утакмице са Бајерном. Поред упуства у вези са кореографијом, пола стране је било исписано о ономе што је на крају стране у две реченице било исписано великим словима: НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА !!! ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ!!!
Значи, овде је на сасвим добар (ако не и најбољи начин) утицано да се 50000 људи са великих (европских, па нека буде и дерби) утакмица претопи у бројку која је сигурно већа од 4-5000, што је стандардан број на првенственим утакмицама (у последње време и мање, а боримо се за титулу).
Да ли је то утицало на повећање бројности, које је само ЈЕДАН од проблема (мањих или већих, није ни битно можда толико)!? Није, осим можда на првој следећој.
То значи да информатори овог или сличног типа неће да утичу на прави начин, чак ни бар мало... Зашто? Ја не знам... Можда због оног размишљања које је "Киза" недавно изнео ("Да је могуће да се као навијач рађаш и крај приче. Или јеси, или ниси!"), можда зато што живимо у оваквој држави, без неког система вредности, па ти долазе људи на трибину и добију информатор и шта се дешава: Неки га одмах баце и мрзи их да прочитају, неки праве авиончиће, неки скупљају са земље да би подместили да седну, неки прочитају, али их то не натера да се бар мало замисле и схвате поенту приче...

Можда не би било лоше да се са разгласа каже све то (када се укаже повољна прилика), да то сви чују и да се тако, вероватно и кроз одређено време које мора да прође, ствара навијачка свест. Ја сам лично преко форума научио и прихватио многе ствари. Неко не прати форум, нема интернет, рачунар... Ко може да тврди да они нису чак и у већини!

Кажем опет, компликована и широка тема... Навео сам неки пример којим сам хтео да кажем да досадашње методе (ја могу да причам за ову и претходну сезону нпр.) нису имале прави ефекат, а мислим да су добро осмишљене и спроведене у дело. Никако не исказујем песимизам, чак напротив, дајем подршку и веру у то да ће, бар наш Север за неко време (годину, две, десет... Зависи од доста ствари) изгледати као нешто чему ће се дивити читав свет. Да се разумемо, то је и сад можда тако, или приближно тако. Али познато је да се не обазиремо превише на туђе коменатре, поготову похвале. И то је можда и она права ствар, која ће чинити основу за даљи и озбиљнији напредак наше трибине. Одлично смо организовани, не подлежемо било чијим утицајима (ни политичким, ни било каквим другим)... И сигуран сам да ће тај епитет "одличан" који стоји уз неке наше карактеристике, стојати уз СВЕ оно чему теже Делије.
Reply

Messages In This Thread
ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - by Вечити ДЕЛИЈА - 05-11-2008, 06:16 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)