06-19-2008, 03:50 PM
Quote:Najvatreniji zvezdaši upali na Kališ i zatražili da Mirko Petrović i Igor Žeželj u roku od 48 sati podnesu ostavke. Zvezdašima preko glave domanicije Partizana, i žele da se klub vrati na stazu uspeha
Piše: MILOŠ BOGOVAC
Najvatreniji Zvezdini navijači "posetili" su Mali Kalemegdan i Upravi košarkaškog kluba dali rok od 48 sati da podnesu ostavke, saznaje GAZETA!
"Delije", njih desetak, upali su u klupske kancelarije u ponedeljak oko podneva kako bi poručili rukovodstvu "crveno-belih" na čelu sa predsednikom Mirkom Petrovićem i direktorom Igorom Žeželjom da im je "vreme isteklo", te da zbog katastrofalnih rezultata u poslednjoj deceniji moraju da snose posledice tako što će u što kraćem roku prepustiti vođenje posrnulog kluba sposobnijim kadrovima.
Međutim, "delije" u klubu nisu zatekle nikoga od visokopozicioniranih čelnika, pa su preko zatečenog osoblja uputili rukovodstvu ultimativni zahtev - da napuste Mali Kalemegdan u roku od 48 sati! U suprotnom, kako saznajemo, "delije" će narednih dana u znatno većem broju posetiti košarkašku porodicu voljenog kluba kako bi se uverili dokle se stiglo sa "promenama".
Sportski direktor kluba sa Malog Kalemegdana Branko Kovačević u razgovoru za naš list kaže da nije obavešten o "inicijativi" najvatrenijih pristalica Crvene zvezde.
- Stvarno ne znam o čemu se radi. Nisam u tom trenutku bio u klubu, pa vam ne mogu reći šta se dogodilo. Izvinite me sada, na sastanku sam - bilo je sve što smo mogli da čujemo od Kovačevića.
Poznato je da su Zvezdine pristalice već duže vreme izuzetno nezadovoljne radom i rezultatima košarkaškog kluba, čije utakmice odavno ne posećuju. "Delije" su kivne na Upravu, koja je pristala da učestvuje u projektu "NLB Liga", a još više poraženi su apsolutnom dominacijom Partizana. Kulminacija lošeg stanja u Zvezdi dogodila se u prethodnih nekoliko meseci i nedelja, kada je nekolicina igrača, udarno jezgro ekipe, zatražila raskid ugovora. Obraz klubu koliko-toliko sačuvali su juniori, koji su nedavno postali šampioni Srbije.
"Crveno-beli" seniori su, podsetimo, pre tačno deset godina osvojili poslednju titulu prvaka države.
Газета