12-04-2007, 11:27 PM
Quote:Тројка Драгићевића за тријумф у Остендеу
Кошаркаши Црвене звезде славили су на гостовању белгијском Остендеу резултатом 73:72 (16:25, 22:16, 15:11, 19:21) и тако се значајно приближили пласману у други круг такмичења. Тадија Драгићевић је тројком у самом финишу меча обезбедио “црвено-белима” врло битну победу. Драгићевић и Омар Кук, два најбоља појединца нашег тима у досадашњем току сезоне, играли су далеко испод свог нивоа – капитен је убацио 17 поена и имао 8 скокова, али је из игре шутирао 5-15 и имао чак 6 изгубљених лопти, док је амерички плеј постигао 10 поена (2-11 за три), уз само 2 асистенције. Слабију партију водећег тандема надоместио је Стивен Марковић са 20 поена (4-7 за два, 4-5 за три), две украдене лопте и исто толико успешних додавања. Добар је био и Мирко Ковач са 9 поена (2-3 за три) и 6 ухваћених лопти.
Тим Стевана Караџића сада има четири победе из пет сусрета и дели прву позицију на табели са московским Динамом.
Најближи пратилац водећег двојца је Остенде са скором 2-3, који имају и Фортитудо и Нимбирк, па се “црвено-бели” налазе у одличној позицији пред наставак такмичења.
Звезда у 6. колу УЛЕБ купа дочекује Нимбирк, а тај меч на програму је следећег уторка у 19 часова.
Следећу утакмицу тим са Малог Калемегдана игра већ у суботу, када у оквиру 13. колу НЛБ лиге у Пионир долази Задар.
(kk-crvenazvezda.net)
Као што је већ више пута речено, битна победа. По овој статистици Марковић се приказа као тотална супротност онога што сам горе написао! (али као што сам већ рекао у претходном посту нећу лако променити мишљење... namigivanje Мислим нека настави само овако, у шта чисто сумњам, па на крају да не будем у праву ни 1%). Дакле, доста добро... Други круг нам је све ближи. Ипак не треба се претерано радовати, јер по мени ово је само Остенде. Екипа за класу слабија од свих из Евролиге :bes , а ка томе ваљда тежимо последњих година.