06-12-2007, 04:57 PM
Ево шта каже наш председник о свему овоме.Са званичног сајта ФК-а
Quote: Стојковић о прелазном року и плановима
Лукас долази до краја недеље
Стојковић о прелазном року и плановима
Председник Црвене звезде, Драган Стојковић, одржао је у уторак конференцију за новинаре на којој је говорио о актуелним дешавањима у клубу и плановима за нову сезону.
Председник Црвене звезде је прво честитао на победи младој репрезентацији Србије над Италијом на Европском шампионату у Холандији.
«Показало се да имамо талентоване играче и ја им искрено честитам на победи. Посебно ми је драго што је одлучујући гол постигао Дејан Миловановић, капитен Црвене звезде».
Први човек нашег клуба је саопштио да се Црвена звезда захвалила новосадској Војводини која је изразила жељу да ангажује Басту, Рашковића и Пантића.
«Факсом смо обавестили Војводину да нисмо заинтересовани за разговоре око трансфера наших играча».
Ситуација око евентуалног доласка новог тренера је и даље отворена.
«Чињеница је да смо разговарали са неколико еминентних стручњака, али исто тако је познато да је тешко доћи до договора јер амбиције морају да нам се поклопе. Финансијски моменат је такође битан, али не и пресудан. Не бих говорио о именима у овом тренутку. Жеља нам је да то буде афирмисан тренер европског калибра, али жеље и стварност некада не могу да се поклопе. Коначну одлуку око новог тренера ће донети клупске структуре, а пре почетка припрема тима биће одржана седница Управног одбора».
Приоритет су ипак појачања у играчком кадру, потврдио је Стојковић.
«Видело се да када имате тим и играче који могу да одговоре обавезама постављеним испред њих, долазе и резултати. Желимо и чинимо све да екипа буде јача, а да ли ћемо успети у томе не могу да тврдим. Први на листи жеља нам је био Лукас и он ће за пар дана доћи да потпише трогодишњи уговор. Реаговали смо на време и успели смо да га ангажујемо као слободног играча. Видеће се да је реч о врло квалитетном фудбалеру који игра у везном реду».
Одласком Ђокића у Бриж, један од приоритета у прелазном року биће и довођење нападача.
«Већ помињани Салас је свакако један од играча који су нам интересантни, али видећемо хоћемо ли успети да постигнемо договор са његовим клубом. Усредсредићемо се да доведемо квалитетно појачање на позицији нападача».
12062007a.jpg
Када је о одласциа играча реч, они који су имали мању минутажу неће имати проблема на напусте Црвену звезду ако добију праву понуду. Милан Пуровић је врло тражен, али његов положај је другачији.
«Црвена звезда је клуб који увек има играче за извоз и то се потврђује и ове године. Немамо проблема да нађемо ангажман нашим играчима, али и ми желимо да постојећу екипу задржимо на окупу што је дуже могуће. Прошла година је била каква је била, ја сам претрпео критике, а срећа је па сада нисмо у позицији у којој смо били прошлог лета па да морамо да продајемо играче. То се сигурно неће поновити. Прелазни рок практично није ни почео и могу само да замислим шта ће се све дешавати и каквих ће бити спекулација наредних месеци».
Један од тражених играча свакако је и Алехандро Сегундо Кастиљо.
«Он је звездин играч и учинићемо максималан напор да га задржимо. Сезону је одиграо на високом нивоу и желимо да остане у клубу. Мислим да смо на добром путу да те жеље остваримо».
Стојковић тврди и да неће бити гомилања играча, односно да је жеља да се ангажују само права појачања која ће бити у тиму и појачати конкуренцију.
«Нећемо доводити играче само да бисмо их довели и оптеретили буџет. Треба довести оног играча за којег се процени да има квалитет. Нећемо играче који би седели на клупи за резерве».
Увек је актуелно и питање нових спонзора који би требало да допринесу реализацији постављених циљева.
«Ради се и на томе. Постоји простор за тако нешто, а да ли ћемо успети у томе, не знам. Улажу се максимални напори на том плану, а на седници Управног одбора ће се на дневном реду наћи доста тачака на ту тему».
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]