Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Navijacki casopis
To sve govorim u vezi povecanje grupe, da bi moglo vise kinte da se obrce, (duksevi, salovi) a casopisi - mogu biti prodati svima. Tako bi UK imala svog vozaca, kintu za koreo, pivo, akcije i tako dalje.[/quote]
Quote:Odlicni su ti predlozi za casopise!
Ti kao vodja ultra klana, mogao bi da vidis, da povecate ekipu, da vas bude vise! Tako bi onda bilo vise ljudi, jaka ekipa, uvek prisutni u tucama (kao i dosad). Znam da se pazi na odabiru ljudi koji ce biti u grupi, sto je sasvim normalna stvar (da ne bude kretena i lelemuda). Tako bi UK trebalo da se proglasi glavnom navijackom grupom (ne znam jel jeste jer se nisam raspitivao) u Dijaspori, (sa ili bez orthodox boysa), a koliko ja OB poznajem stvarno su dobri i jaki likovi, sa njima uz malo marketinga cela dijaspora cuce JOS VISE za vas.

To sve govorim u vezi povecanje grupe, da bi moglo vise kinte da se obrce, (duksevi, salovi) a casopisi - mogu biti prodati svima. Tako bi UK imala svog vozaca, kintu za koreo, pivo, akcije i tako dalje.

Krenimo redom.. Satrovacki Vodja je rec koju bas ne gotivim, o sebi vise mislim kao navijac Zvezde koji ima sposobnosti, volju i mogucnosti da ucini nesto vise oko organizacije cigana sirom dijaspore. Tako da ne zelim da budem vodja drugima vec vise volim da bude svako svoj vodja, sposoban pojedinac da reaguje i odlucuje na pravi nacin u svakom trenutku i prilici. Sto se povecanja ekipe tice, na tome radimo ali polako, jer pazljivo odabiremo ljude-cigane iz Evrope koji idu na tekme crveno-belih. Tako da uclanjujemo iskljucivo likove koji idu redovno na tekme i zele da budu informisani putem fanzina o desavanjima u nasem klubu, kojeg odradjujemo od prikupljene kinte (clanarine).. Ostatak para sto ostane od toga, odradjujemo stvari vezane za imidz navijaca, svaki clan dobija jos besplatno sal, i svake godine neki dodatak (Disk, majcu, ove godine polo-majcu sa sivenim logom fc red star belgrade). Momci su do jaja, uspeli smo da okupimo dobro drustvo, ima starijih likova koji su vec ranije isli na tekme (Zvezda:Arsenal, hajduk : zvezda ('82), itd..), dok je nekih 70% clanova odprilike tu negde godiste '74-'77 koji su uglavnom prisutni i koje sam upoznavao na Zvezdinim utakmicama od '95 dalje.. Trenutno je u ultra klanu 31 clan, sto i nije tako lose jer vise volim malu ali odabranu ekipicu nego 100 ljudi sa kojima gubimo vreme i zivce. Ako pogledamo neke tekme npr. Chievo:Verona gde nas je bilo 25 i gde smo doneli oko 60 torchi plus dim (20 UK Nikola iz Svajcarske), Lever:Zvezda 30 (10-ak torchi), Lazio:Zvezda 20 (10-ak torchi i mnoogo dimova), itd.. Npr. nas clan je takodje organizovao 2 puna busa cigana za tekmu u Rimu.. Nije mi ideja da mislim o nekom pomlatku previs vec mi je zelja da ove starije zaludjenike Zvezde vratim na tribine.. Sa takvom ekipom mogli bi da predstavljamo cigane u evropi tj. budemo neki "primer navijaca Zvezde" i za npr. madje navijace crveno-belih koji zive ovde..
Sa Orthodox boysima imamo do jaja saradnju, zbog prijateljstva nekih nasih clanova i uopste zbog toga jer nam je cilj isti, ici na tekme i pruziti fanaticnu podrsku zajednickoj ljubavi - Zvezdi naravno.. (Jedino sto se razlikuje je organizacija nasih grupa). Tako da takodje zajedno radimo npr. koreografiju za basket tekmu Lasko : Zvezda, Krka : Zvezda,.. I jebiga svi zivimo za Zvezdine utakmice u Evropi (fuca), koje bi ubuduce trebali aktivnije i upecatljivije odraditi, kako bi nas klub imao podrsku koja bi igracima u crveno-belom bio motiv za pobedu..
A to za fanzine zvezdinih navijaca iz dijaspore, odradili bi zajedno sa OB i npr. uz saradnju Bgd cigana koji imaju nekih iskustva oko toga, kako bi nasu ciljnu grupu upoznali i priblizili voljenom klubu i tribinama. I od cega bi pokrivali troskove za neke buduce akcije.. O svemu detajlnije bi trebalo da se zna posle Zvezdinih tekmi (basket) u Sloveniji ovog februara.. ;pivo
vezda je zivot, sve droge su sitnica!
Reply

Messages In This Thread
Navijacki casopis - by Forever Ultras - 01-13-2003, 03:44 PM
Navijacki casopis - by Teta Mila - 01-17-2003, 10:20 AM
Navijacki casopis - by MH2000 - 01-17-2003, 10:26 AM
Navijacki casopis - by Teta Mila - 01-17-2003, 10:31 AM
Navijacki casopis - by MH2000 - 01-17-2003, 10:35 AM
Navijacki casopis - by Teta Mila - 01-17-2003, 10:39 AM
Navijacki casopis - by MH2000 - 01-17-2003, 10:43 AM
Navijacki casopis - by Teta Mila - 01-17-2003, 10:50 AM
Navijacki casopis - by MH2000 - 01-17-2003, 10:55 AM