Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ЦЗ-смедерево, маракана, 13.08., 20ч
Quote:
lesa Wrote:И још нешто што ми већ дуже време смета на Северу.Ако желимо да будемо оригинални онда никако не можемо скандирати Аванти Стела роса.То што ћемо играти против италијанског клуба не значи да морамо да скандирамо на италијанском.Јел они нама скандирају на српском?Сада ће многи љубитељи такозваног "италијанског стила" навијања рећи да сам кретен јер ми треба да форсирамо неки италијански стил.Да се облачимо као италијани, да певамо као италијани...Зашто?Јел смо ми италијани?По чему су ти чувени италијани бољи навијачи од нас?Они су своје показали у Милану.То је "пензионерски стил" навијања.Ми ако хоћемо да форсирамо наш фазон ми више не смемо да певамо "Ју вил невер волк алон", да певамо на италијанском, да скидамо њихове песме...

Све стоји сем опаска за Аванти Стела Роса... То нема везе са Миланом и било којом другом жабарском екипом и форсирањем жабарског стила... Никада то нисмо нити ћемо радити... Једноставно та песма је реликвија... Има везе са оним што се десило 29.маја 1991. у Италији у Барију и од тада не престаје да одзвања севером... Све нас подсећа на тај историјски дан...

Добро, ја сам тад био јако мали, па не бих ни могао да се сетим шта се тада скандирало Big Grin Али ми то скандирање форсирамо када играмо против италијанских клубова, што значи да ипак има неке везе се противником.По мени то скандирање изгледа као да су они наши идоли, па смо ми једва дочекали да они дођу на наш стадион, па смо одлучили да мало будемо италијани.А још више ми смета скандирање "Милан, Милан, ва фан куло" (ваљда се тако пише) Big Grin .То скандира свака група у Италији и уопште није оригинално, а још горе је што тиме одајемо њима признање и показујемо да живимо за дан када ће смрдљиви жабари крочити на наш стадион, па да покажемо да смо савладали њихов чувени пензионерски стил навијања.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Messages In This Thread
ЦЗ-смедерево, маракана, 13.08., 20ч - by Леса - 08-14-2006, 07:34 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)