08-12-2007, 09:20 AM
Quote:...а улази Симеуновић, који је постао јунак, јер је одбранио у трећој серији пенал Мијату и само њему, а не и Џонију Новаку, јер је Новак само једну сезону играо у пакистану и то 91-92. А Симеуновић није постао јунак само по одбрањеном пеналу, већ је и у последњој серији он шутирао и тако донео Звезди Куп.Уф, сад си ме мало збунио, али сам се брзо тргао. Доста је времена прошло, деца смо били, а у то време пенали нису били реткост јер су се до 1992. године изводили и после ремија у првенству. А како је Мијату више пута био одбрањен пенал :finger , дошло је до тога да помешам утакмице. Мијату и Новаку је Милоје одбранио по пенал у пролећном првенственом дербију 1992. који је завршен 0:0 и нашом победом на пенале. Симке је у 93. дербију у другом полувремену одбранио и пенал Сави Милошевићу. Тај дерби смо на гробарији добили са 2:0 головима Ивића и Рамба Петковића. У то време је Симке живео на Сењаку (сад стварно не знам ни где је ни шта је са њим, можда је и даље овде у крају, али га не виђам) и после тог финала Купа 1993. је био велика звезда у нашим очима. Кад се појавио у локалном видео клубу (то је тад било нешто као сада локална кладионица у којој сви виђенији из краја блеје) ми деца смо само у еуфорији викали Симке, Симке... Он ти намигне, помилује по коси... а ти имаш осећај као да си дохватио звезде са неба.