Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Судбине Звездиних екс-играча?
То је била прва СРЈ сезона 1992-93. Значи катастрофа тотална, рат, беда , санкције, потпуно распродата Баријевска генерација, гробље никад јаче у односу на нас, Север се малтене распао, тј. бројност је нагло опала после врхунца који је достигнут негде на пролеће '92 године.
И као што Кежуал рече, остави нас гробље поприлично(кажеш 17 бодова, могуће не сећам се, а знам да је било нешто много) а још је тада било 2 бода победу, а нама једина нада Куп, где смо догурали до Финала.
Прву текму смо пукли 1:0 на њиховом стадиону, а стрелац је био Заховић колико се сећам.
У реваншу су пре текме изашли на стадион кошаркаши да их поздравимо, који су неки дан пре тога после 21 године поново постали прваци.
У другом полувремену на центаршут Мазе Василијевића, скаче Анто Дробњак и гол, 1:0 за Звезду. То смо одржали до краја, ваљда су били и продужеци, не сећам се и онда пенали. Пред крај измена, излази Милоје, а улази Симеуновић, који је постао јунак, јер је одбранио у трећој серији пенал Мијату и само њему, а не и Џонију Новаку, јер је Новак само једну сезону играо у пакистану и то 91-92. А Симеуновић није постао јунак само по одбрањеном пеналу, већ је и у последњој серији он шутирао и тако донео Звезди Куп.
Сећам се да сам сутрадан у Вечерњим Новостима читао како је Аркан(тад је још увек ''навијао'' за Звзеду) наводно частио сваког играча са по 5 сома марака. За оне млађе који се не сећају тих ''златних'' времена, плата је била око 5 марака.

Што се тиче Божовића, њему свака част за те две сезоне проведене у Звезди. Заиста је био к'о гроф Big Grin . Сећам се на пролеће '94 кад смо играли дерби са Партизаном док смо још били у трци за титулом, да му је два дана пре тога умро отац, а да је он ипак одлучио да игра. Добили смо тај дерби 3:2, али је гробље на крају освојило титулу.

Што се пак Милоја тиче он је стандардан постао у сезони 91-92, мада се увек мењао са неким за све време боравка у Звезди. Прво са Драгојем Лековићем, па са Симеуновићем и на крају са Јеврићем, док није отишао.
Био је ок голман, али је онда почео да киксира невиђено у сезони 95-96, да би кулминација киксева била у следеће сезоне, нарочито у дербију 8.3.97. кад су нас гробари ошурили 3:0, а први гол што су дали је за плакање. Прво је Ћирић извозао Сакића као на рингишпилу и додао Савељићу који је упутио неку фрљоку тек да шутне онако, а Милоје легенда као да је ухватио врућ кромпирић и бућ-гол.
После тога гробари су увек скандирали Милоје гробаре, а знам да је часопису Коп који је тада излазио у навијачком извештају, онако узгред споменут резултат и где је неко написао:''А за победу партизана, побринуо се као по обичају голман Звезде, Звонко Милојевић'' Big Grin .

Мада не треба бити на крај срца па ћу рећи да је имао неке феноменалне партије, као на пример у првом дербију у сезони 94-95, кад је било 1:1 на ЈНА, тад нас је спасао одбранивши неколико 100%тних шанси, а пизде новинарске му дале само 9 после текме.

Ако сам нешто погрешио исправите ме, писао сам ово искључиво на основу сећања из главе, а тад сам био клинац.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply

Messages In This Thread
Jel ide zigic? - by D_ZA_90 - 07-18-2006, 10:38 AM
lalaa - by D_ZA_90 - 07-30-2006, 03:14 PM
Судбине Звездиних екс-играча? - by 100%anti crnobeli - 08-10-2007, 11:51 PM
Судбине Звездиних екс-играча? - by Paya Pikey - 01-09-2008, 07:24 AM
Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - by ЈеленаРС - 08-28-2010, 10:00 AM
Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - by ЈеленаРС - 08-31-2010, 08:29 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: