Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Судбине Звездиних екс-играча?
ДРАГАН ЏАЈИЋ: ВРАЋАМ СЕ ФУДБАЛУ У 2007!
Нисам још рекао последњу реч, следеће године намеравам да се опет активирам. Мојој Звезди желим да у 2007. УЂЕ У ЛИГУ ШАМПИОНА. Желим да поново радим, али сигурно нећу "газити преко мртвих" да бих дошао до неке функције. Ко зна, можда одем и у иностранство.

Драган Џајић, најбољи српски фудбалер свих времена, у интервјуу за Пресс каже да још није рекао последњу реч у фудбалу и тврди да би у наступајућој 2007. години могао да се врати спорту којем је посветио цео свој живот. Трећа "Звездина звезда" истиче да му недостаје акције, али каже да нема намеру да било шта ради пошто-пото.

Када се може очекивати Џајин велики "камбек"?

- Најискреније, ја желим да се вратим фудбалу, јер мислим да нисам рекао своју последњу реч. Међутим, то не зависи само од мене, већ и од сплета других околности. Ако је суђено да то буде баш у 2007. години, онда ћу се у наредној години и вратити. Ипак, не желим да своје циљеве остварујем "преко мртвих", нити сам то икада чинио током своје каријере. У сваком случају, ово је помало необична ситуација за мене и, признајем, навикао сам на мало више акције. Зато сам морао да се адаптирам на мирнији начин живота. Али, у сваком случају, одмор ми је био преко потребан и уживам у слободном времену.

Док сте водили Црвену звезду, имали сте позиве иностраних клубова (Олимпијакоса, Марсеја, Ујпешта...). Да ли постоји могућност да се фудбалу вратите негде у иностранству?

- У животу околности диктирају развој ситуације. Примера ради, моје ћерке требало би да оду на студије у иностранство и морао бих да будем уз њих. Не знам шта да вам кажем, морао бих добро да размислим о свему. Некада се човеку током ноћи догоде непредвиђене ситуације. Међутим, имам довољно животног и спортског искуства да направим праву процену. Такође, човек мора да има морала и одговорности у себи. Рецимо, могао сам да останем у Црвеној звезди, али повукао сам се у интересу клуба. Заиста нема потребе за журбом, без обзира на то да ли ћу пословно бити везан за Србију или иностранство.

Поменули сте Црвену звезду. Шта црвено-белима желите у 2007. години?

- Шта бих ја могао да пожелим мојој Звезди? Све најбоље, наравно. Целој породици СД "Црвена звезда" желим успеха на свим пољима, а фудбалском клубу бих пожелео одбрану "дупле круне" и пласман у Лигу шампиона.

Када планирате да се напокон вратите на "Маракану" и одгледате неку утакмицу Црвене звезде?

- Дошао бих ја и на новогодишњи коктел да су ме позвали, међутим, нећемо сада да ситничаримо. То неће променити моја осећања према Звезди. Кад буде почео пролећни део првенства, ето мене на стадиону, јер сам се ужелео фудбала. Такође, ја волим Звезду и место ми је на "Маракани".

Шта је на вас оставило позитиван, а шта негативан утисак у години која је за нама?

- Мундијал у сваком погледу. Зашто? Прво, отишли смо на Светско првенство после осам година чекања, што сматрам великим успехом. Међутим, у Немачкој смо доживели велики неуспех. Цела нација очекивала је успех од репрезентације и сви смо били у еуфорији. Али, мимо свих очекивања, доживели смо разочарање. Да се разумемо, не пљујем никога, само сматрам да смо могли и боље и другачије.

Како коментаришете наступе репрезентације Србије у квалификацијама за ЕУРО 2008. године и који наши играчи су по вама обележили протекли период?

- Наша репрезентација предвођена Клементеом добро је стартовала. У наставку нам неће бити лако, али имамо добар тим и велику шансу да се нађемо на Европском првенству. Било би то од велике важности за наш фудбал. Што се фудбалера тиче, испашће да форсирам оне који су носили дрес Црвене звезде. Али, шта да радим кад Видић, Пантелић, Жигић, Јанковић и Луковић бриљирају у најјачим лигама Европе. Веома ми је драго што сам имао утицаја на њих, а било ми је задовољство што сам у одређеном периоду сарађивао са њима.

Прича се да сте кандидат за место министра спорта у Влади Србије. Колико има истине у томе?

- Пре свега, ја сам човек фудбала и спорта. Целог живота сам био посвећен Црвеној звезди, прво као играч, затим као директор и на крају као председник. Сви који који ме познају знају да сам аполитичан, међутим, не сметају ми неке идеје и приче. Ипак, немам намеру да се било коме намећем, нити себе на тај начин истичем у први план. Током каријере мене су увек други предлагали и бирали.
[Image: pobednik.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Jel ide zigic? - by D_ZA_90 - 07-18-2006, 10:38 AM
lalaa - by D_ZA_90 - 07-30-2006, 03:14 PM
Судбине Звездиних екс-играча? - by UrbanBaby - 12-31-2006, 01:27 PM
Судбине Звездиних екс-играча? - by Paya Pikey - 01-09-2008, 07:24 AM
Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - by ЈеленаРС - 08-28-2010, 10:00 AM
Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - by ЈеленаРС - 08-31-2010, 08:29 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)