12-05-2006, 12:31 AM
Живан Љуковчан данас ради као тренер голмана 1. тима Ф.К. Земун.
Ево и кратак извод из једног његовог интервјуа датог у априлу ове године :
Ево и кратак извод из једног његовог интервјуа датог у априлу ове године :
Quote:Legendarni golman Crvene zvezde i najbolji fudbaler Jugoslavije 1985. godine Živan Ljukovčan danas radi kao trener golmana u FK Zemun.
- Porodicu stavljam ispred svega. Imam dve ćerke, a od starije Mirele i unuku. Sada mi je cilj da pomognem mlađoj Renati. Ponovo smo se aktivirali u ovom našem lokalu (picerija "Remi" na Banovom brdu, prim. G. F.). Ona je bila ekstratalentovana teniserka, među 15 najboljih na svetu, ali jednostavno nismo uspeli finansijski da izdržimo sve što danas tenis iziskuje. Kad već nisam uspeo tu da joj pomognem, prepisao sam lokal na nju i sada sve slobodno vreme provodim s njom, kako bih je uveo u posao.
Kako to da radite u Zemunu, a ne u Crvenoj zvezdi?
- Kad je došlo do promena u Zvezdi, pričao sam s novim predsednikom Piksijem i on mi je rekao da su sva mesta u klubu popunjena i da za mene nema mesta. S druge strane sam čuo da ne mogu da radim tamo jer sam mnogo mator!
Ko je po vama bolji predsednik Zvezde - Džajić ili Stojković?
- Nebitno je ime čoveka koji vodi klub, samo da je Zvezda prva. Ja sam čovek Zvezde i sve najlepše trenutke sam tamo proveo. Volim da pričam o njoj. Ipak, profesionalac sam, i učiniću sve da Zemun ne izgubi od crveno-belih.
Kako ste reagovali na čuvenu repliku iz filma "Tri palme za dve bitange i ribicu" - nemoćan je Ljukovčan?
- Slatko sam se nasmejao! Ali, moram da kažem da to nije istina. Meni Mance nije dao gol. Svejedno, to su jako lepi detalji i sa simpatijama gledam na to. Negativno gledam samo one koji hoće da ospore moju karijeru. Ja sam bez mrlje otišao s terena.