06-09-2008, 04:36 PM
Quote:тенис је индивидуалан спорт и на турнирима се свако бори за себе, а не за своју земљу. На неким турнирима ни не пише име земље из које такмичар долази. Тенисер једино може да се бори за своју земљу играјући за репрезентацију. Е у том сегменту Јелена може да јој држи часове из посвећености репрезентацији. На утакмици Фед Купа против Словачке прошле године Јелена само што није колабирала на терену, док је Ана ладила цупи у неком италијанском летовалишту. Девојка чак ни не крије да јој тренер препоручује да избегава репрезентативне активности. А и кад дође одигра траљаво, као сад против Хрватица, беж жара, без жеље, без оне искре у очима која је краси, него чисто онако да отаља посао и скине јавност са грбаче. Такође мислим да је срамна њена одлука да не подржи Јеленину иницијативу да на олимпијади у Пекингу играју у конкуренцији парова и тако покушају нашој земљи да донесу још неку медаљу.
Ајде да са овим завршимо ову полемику...
Ово си горе тачно рекао, а и даље ми стоји у глави тај меч са Словачком најискреније итд. Чак сам и Кизи хтео да реплицирам да је врло, врло могуће да се она бори за себе и да је питање колико јој Србија стоји у глави...
Али ја јој једино дугујем захвалност што је као једна тенисерка из Србије допринела да се на тако једном великом спектаклу чује химна и види застава наше земље пред толиким аудиторијумом (још у овом тренутку у ком се тренутно налази наша земља). Значи, битан ми је њен лик тек на самом крају турнира. А то, уопште не треба да значи да ценим њене људске квалитете, однос према земљи у којој је рођена и сл.
Ако нисам довољно јасан, рекао бих то овако... Бора Чорба је човек који већ дуже време подржава једну политичку странку и њеног лидера, што сви предпостављам да знамо. Појављивао се и на неким његовим митинзима, на неки начин утицао да се гласа за ту политичку опцију. Даље, могу се чути и неке приче везане за његов приватни живот, прошлост... које можда и нису за пример и похвалу, без обзира што свако греши у животу.
Е сад, мени ово (мало пре речено) може да смета и да се дебело не слажем са тим, али то се у неким ситуацијама оставља по страни... Ако говоримо о њему као једном рокеру, човеку који је направио толико великих песама и концерата... Затим човеку, који се изјашњава као Звездаш, помаже у више наврата Делијама, долази на један хуманитарни концерт у нашој организацији, а онда и на други десетину дана после операције и лежања у болници... Е ту већ могу само да скинем капу до пода!
Што се тиче те неутралности при гледању дуела између Јелене и Ане, то је већ индивидуално (баш због тога што си рекао да је смешно да озбиљни навијачи подржавају тенисерке). Као и та равнодушност у спорту... Када се састану њих две, нека буде да ја лично гледам као да је на тв-у утакмица ФМП-Хемофарм нпр. у Улеб такмичењу. У принципу, све ми је једно, али опет кажем то је све индивидуално...