01-24-2008, 04:29 PM
Quote:Ђука звао и Сулејманија
Миралем Сулејмани трећи је дебитант на списку Мирослава Ђукића за меч са Македонијом. Селектор репрезентације Србије накнадно је, како је саопштено у Фудбалском савезу, за пријатељски дуел 6. фебруара као 23. играча позвао нападача Херенвена.
Уз Сулејманија са списка играча, који је Ђукић објавио 18, јануара, само још голмани Радиша Илић (ОФК Београд) и Дамир Кахриман (Коња) никада нису наступили за сениорску репрезентацију.
Уз ову тројицу играча Ђукић за прву акцију "орлова" у 2008. години рачуна још на Немању Рнића (Партизан), Антонија Рукавину (Борусија Дортмунд), Маријана Марковића (Динамо Кијев), Ивицу Драгутиновића (Севиља), Душка Тошића (Вердер), Немању Видића (Манчестер јунајтед), Бранислава Ивановића (Челси), Гојка Качара (Војводину), Дејана Станковића (Интер), Ненада Ковачевића (Ланс), Милана Смиљанића (Еспањол), Бошка Јанковића (Палермо), Милоша Красића (ЦСКА Москва), Зорана Тошића (Партизан), Здравка Кузмановића (Фиорентина), Стефана Бабовића (Нант), као и нападаче Николу Жигића (Валенсија), Данка Лазовића (ПСВ Ајндховен), Милана Јовановића (Стандард) и Ранка Деспотовића (Рапид Букурешт).
Србија ће до почетка квалификација за Мундијал 2010. године након дуела у Скопљу одиграти још три пријатељске утакмице - 26. марта са Украјином у Одеси, 24. маја у Даблину са Ирском, а седам дана касније у Гелзенкирхену са Немачком.
Квалификације за Светско првенство у Јужној Африци српски фудбалери почеће 6. септембра када ће у Београду дочекати Фарска Острва, а седам дана касније ће гостовати Французима. Противници селекције Србије у Групи седам биће и Румуни, Аустријанци и Литванци.
(МОНДО)
Миралем Сулејмани наступиће за репрезентацију СРБИЈЕ!
Које је вере уопште овај дечко? Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац... Знам да је Албанац из Београда и чуо сам да су му родитељи (или један од њих са Косова)... Кажем, за ово друго, само сам чуо.