01-10-2008, 01:53 PM
Quote:Дуда обећава - нема више отказа играча!
Душан Ивковић од четвртка је и званично нови селектор кошаркaшке репрезентације Србије, а прво обећање које је дао српској јавности, "залуђеној" за игру под обручима било је следеће - више неће бити отказа играча!
Велики проблем српске кошарке - неодазивање најбољих играча у државни тим скупо нас је коштао, јер ове године нећемо играти на Олимпијским играма у Пекингу, а некадашња кошаркашка велесила спала је чак и на то да ће морати да игра квалификације за Европско првенство.
"Ово је олимпијска година, за нас у кошарци, година са доста сете и туге, јер нас неће бити међу онима који ће играти у Пекингу. Међутим, времена за тугу нема. У помешаним емоцијама потражићемо мотив да у следећем циклусу олимпијаде стигнемо тамо где нам је место", изјавио је Ивковић на промоцији у београдском хоелу "Континентал".
Према речима прослављеног стручњака, главни циљ је стварање тима чији ће врхунац бити на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.
"То је у овом тренутку ризик, јер морамо да прођемо и квалификације за ЕП у Пољској. Свестан сам ризика и знам да се некима неће свидети како ћемо радити док не стигну први резултати, али сам спеман да прихватим тај ризик", рекао је популарни Дуда.
Први његов корак биће одлазак у САД и разговор са српским играчима који играју у НБА Лиги. "Реаговаћемо моментално. Већ 18. и 19. јануара боравићу у Њујорку као члан комисије ФИБА где ћемо са представницима НБА и НЦАА и усаглашавати нова правила. Боравак у САД искористићу да директно разговарам са нашим играчима у НБА лиги. Све у циљу повратка угледа и култа репрезентације и што је најважније повратка поверења играча у државни тим. Више нечемо бити у ситуацији да нам отказују играчи, јер ћу ја свакодневно бити ту да се чујем са њима, и имам неограничено поверење у њих", поручио је Ивковић.
Председник Кошаркашког савеза Драган Капичић изјавио је да ће повратак Ивковића означити и "промоцију ауторитета" кошаркашке организације.
"Могу слободно да кажем да је ово догађај од великог значаја за српску кошарку. Ово није само промоција новог селектора у лику Душана Ивковића, већ и промоција новог концепта рада, приступа обавезама, односа пема државном дресу, промоција аутиортета комплетне организације", рекао је Капичић.
(МОНДО)