02-04-2007, 10:03 PM
Куп не доноси ама баш ништа,зато га и освајамо стално,јер се друге екипе не пале толико на то такмичење него темпирају форму за важније трофеј...Јесте лепо узети било који трофеј,али...
А ево и изјаве генијалног нам тренера,а одмах потом и Гуровића:
А ево и изјаве генијалног нам тренера,а одмах потом и Гуровића:
Quote:Šakota: "Slabiji smo nego prošle godine"
Njegov kolega iz suprotnog tabora Dragan Šakota čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi.
„Jasno je da smo utakmicu izgubili zasluženo. Mnoge stvari trebalo je odigrati drugačije i pametnije“.
Šakota ukazuje na probleme koje je njegov tim imao pod košem, ali ističe da je ključnu ulogu u protivničkom timu odigrao Kamings.
„Tokom cele nedelje imali smo problema sa Petrom Popovićem, ali ne znam zašto je Pero Antić odigrao ovoliko loše. Iznenadio me je Kamings, nismo imali rešenje za njega“.
Izgledi Zvezde za plasman u plej of su sada mnogo manji, a pod znakom pitanja je i plasman u ULEB kup.
„Utakmica je imala veliki značaj. Mi još uvek imamo neke šanse, ali neče biti lako. Pred nama je revanš meč sa Himkijem“, rekao je Šakota, koji je probao da objasni neborbenost svojih igrača.
„Pretpostavljam da je došlo do inhibicije kada je protivnik došao u vođstvo. U takvim situacijama vidi se ko su veliki, a ko mali igrači. Kada igrate protiv jačeg protivnika, morate biti pametniji i borbeniji“.
Zvezda je ponovo igrala bez tri igrača – poslednjih pojačanja Jorovića i Rajsa, kao i Nemanje Aleksandrova.
„Imali smo mnogo problema, jer niko osim Tadije Dragićevića nije pomagao pod košem. Nemanja se na treningu nije osećao dobro. Mi pokušavamo da ga zaštitimo koliko god možemo. Nadam se da će doći na nivo na kojem očekujemo da igra“.
Šakota je ocenio da je ovaj tim slabiji od Zvezdine prošlogodišnje ekipe.
„Slabiji smo nego prošle godine. Imamo nerešiv problem sa strancima, ne možemo da obezbedimo pomoć Guroviću. Videćemo da li moćemo da dođemo do Evrope“.
Konačno, trenera Zvezde su pitali da li se osećao poniženo kada su navijači Partizana skandirali ’Zvezda, Zvezda’ u finišu meča.
„Neću da komentarišem navijače. Ja sam Partizan pobeđivao sa 36 poena razlike, pobeđivao sam ga i sa drugim ekipama...“, završio je konferenciju za novinare Dragan Šakota.
Quote:Gurović: Ne može svako da nosi Zvezdin dres!
Milan Gurović je sa 32 poena ponovo bio ubedljivo najefikasniji igrač Crvene zvezde, medjutim, za razliku od mnoštva važnih utakmica u ULEB kupu, to protiv Partizana u derbiju 18. kola NLB lige nije ni izbliza bilo dovoljno da crveno-beli izbegnu težak poraz.
"Sredinom druge četvrtine, možda čak i nešto ranije, kao da smo prestali da igramo. Ponavlja nam se iz meča u meč pad koncentracije. To nam je ogroman problem, ali to je nešto što se vežba. Partizan nas je dobio zasluženo. Moglo je da bude i gore po nas. Kako su počeli da igraju, moglo je da bude 20-30 poena razlike", izjavio je Gurović po izlasku iz svlačionice.
Kako je meč odmicao, najbolji igrač Zvezde bio je sve nervozniji, delovao je kao da vodi nekakav lični rat. Ispostavilo se da je bio nezadovoljan odsustvom pomoći od strane nekih saigrača.
"Žao mi je navijača koji su došli da nas bodre.Krivo mi je što se neki igrači ne zalažu dovoljno. Ne bih da prozivam nikoga, ali valjda bi svi koji igraju za Zvezdu trebalo da grizu, da se bore za taj dres? Nažalost, izgleda da nije tako. Nešto mora da se menja, nije na meni da kažem šta", ostao je
nedorečen Gurović.
Gurović je bio toliko ljut na saigrače da je igru svog tima posprdno uporedio sa baletom. Evo šta je još rekao Gurović: "Igrali smo kao pičkice. Žao mi je što se neki moji saigrači, koje neću da imenujem, ne zalažu dovoljno.Pored dvorane postoji i sala za balet, možda bi trebalo nekada da i u nju svratimo".
On je uprkos svemu ostao optimista i konstatovao da Zvezda ima tim koji je sposoban da dobije utakmicu sa Partizanom. Ali...
"Moramo da zaboravimo ovaj poraz, samo ne bih voleo da dobijemo nekakav kompleks, jer sam uveren da možemo da ih dobijemo. Nije Partizan bauk, ali pojedinci u našem timu moraju da se promene i shvate šta je njihov posao na terenu", završio je nekadašnji reprezentativac.