Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Историја се понавља...? :(
18.11.2006. ( www.novosti.co.yu )

Rat bi po­čeo u Pla­vu

- AK­CI­JA cr­no­gor­ske po­li­ci­je "Or­lov let" ko­ja je spro­ve­de­na 9. sep­tem­bra (dan uoči pr­vih iz­bo­ra u ne­za­vi­snoj dr­ža­vi), ka­da je na pro­sto­ru Tu­zi i Ma­le­si­je uhap­še­no vi­še oso­ba osum­nji­če­nih za pla­ni­ra­nje te­ro­ri­stič­kih ak­ci­ja u Cr­noj Go­ri i za­ple­nje­ni rat­ni re­kvi­zi­ti, ovih da­na do­ži­vlja­va na­sta­vak.
Me­di­ji su ob­ja­vi­li iz­vo­de iz dnev­ni­ka ko­ji je po­li­ci­ja pro­na­šla, a na­vod­no ga je pi­sao An­ton Si­na­štaj, je­dan od osum­nji­če­nih, u ko­jem be­le­ži pla­ni­ra­nje oru­ža­ne po­bu­ne Al­ba­na­ca na pro­sto­ru Ma­le­si­je, Pla­va, Gu­si­nja i Ro­ža­ja. Ar­se­nal na­o­ru­ža­nja oče­ku­je se da stig­ne sa Ko­so­va, kao i mo­bi­li­za­ci­ja oko 300 voj­ni­ka za Ma­le­si­ju.
Dnev­nik po­či­nje upra­vo pla­ni­ra­njem rat­nog su­ko­ba (ko­ji je tre­bao da iz­bi­je u av­gu­stu), gde je za pr­vu fa­zu tre­ba­lo na­ba­vi­ti "20 mi­tra­lje­za, ba­ca­ča mi­na, zo­lja, trom­blo­na, snaj­pe­ra i mi­li­on me­ta­ka". Rat je tre­ba­lo usred­sre­di­ti na Tu­zi, a u po­kret uklju­či­ti i Bo­šnja­ke. Za­pi­sa­no je i to da u Pla­vu i Gu­si­nju po­sto­ji ja­ka "snab­de­ve­na gru­pa" ko­ja je na se­be pre­u­ze­la oba­ve­zu da za­poč­ne puc­nja­vu, da bi po­sle ne­ko­li­ko sa­ti rat po­čeo na pro­sto­ru Ma­le­si­je.
Kao pr­vi ci­lje­vi na­vo­de se ka­ra­u­le, sta­ni­ca po­li­ci­je i mo­sto­vi. Pre­ma na­vo­di­ma u dnev­ni­ku, za ovu ak­ci­ju pri­pre­ma­lo se 12 ge­ne­ra­la i oko 100 mla­di­ća, dok bi čla­no­vi nji­ho­vih po­ro­di­ca u me­đu­vre­me­nu bi­li sme­šte­ni u apart­ma­ni­ma u Ti­ra­ni "pla­će­nim od fon­da UČK". Kao voj­ni ko­man­dan­ti na­vo­de se Ze­ke Dže­vat Ha­kji­tia, Et­hem Če­ku i Na­im Ma­ljo­kuš. U dnev­ni­ku Si­na­štaj pi­še o su­sre­tu sa ge­ne­ra­lom Spi­ri But­ka, ko­ji mu je u Ti­ra­ni iz­lo­žio eks­po­ze za voj­nu stra­te­gi­ju na pro­sto­ru Cr­ne Go­re.
- On se pred­sta­vio kao ge­ne­ral ko­ji je pri­pre­mao rat na Ko­so­vu, Ma­ke­do­ni­ji i u Pre­še­vu, Bu­ja­nov­cu i Me­dve­đi, na­vo­de­ći osam ge­ril­skih ta­ča­ka Pod­go­ri­ca, Tu­zi, Plav, Gu­si­nje, Ro­ža­je, Bar, Ul­cinj i Kra­ji­na - na­vo­di se u dnev­ni­ku.

ZA­PLE­NjE­NO ORUŽ­JE
U ope­ra­ci­ji "Or­lov let" uhap­še­no je 14 osum­nji­če­nih za pla­ni­ra­nje te­ro­ri­stič­kih ak­ci­ja. Po­li­ci­ja je sa­op­šti­la da je ta gru­pa pla­ni­ra­la da se u te­ro­ri­stič­ke ak­ci­je uklju­če i biv­ši pri­pad­ni­ci pa­ra­voj­nih for­ma­ci­ja sa Ko­so­va.
Je­dan deo od­u­ze­tog oruž­ja pro­na­đen je u ku­ća­ma osum­nji­če­nih, dok je naj­ve­ći deo bio sa­kri­ven u jed­noj pe­ći­ni u me­stu Po­pra­ti u Ma­le­si­ji.
[Image: pobednik.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Историја се понавља...? :( - by UrbanBaby - 11-19-2006, 05:37 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)