01-26-2008, 02:29 PM
Читам оно о Чубури, Врачару,...
Не помињу Орач и Влтаву.
РСК
Ако волиш гурманлуке - коленице, буткице, ребра, шкембиће,... Стара Херцеговина у Цариградској на Дорћолу. Вардар у Земуну има све добро. А врло, врло квалитетна клопа је у Гусану на углу Светозара Марковића и Тиршове.
Док су прве две старије, Гусан је настао од киоска за јела са роштиља. Кобаје и ролована џигерица су врх. Успут ти је до Маракане.
Наравно пишем о мање познатим "скривеним драгуљима", не о већ познатим београдским кафанама. Од тих познатијих обавезно иди у Мајдан/Мало корзо (исти власник) или у Земун код "Наје" где је роштиљ врх, а порције огромне.
И да додам да поред Боке и Три листа дувана нема ни чувене "Видин капије" која је била на раскрсници Палмотићеве, Хиландарске и Џ. Вашингтона.
Не помињу Орач и Влтаву.
РСК
Ако волиш гурманлуке - коленице, буткице, ребра, шкембиће,... Стара Херцеговина у Цариградској на Дорћолу. Вардар у Земуну има све добро. А врло, врло квалитетна клопа је у Гусану на углу Светозара Марковића и Тиршове.
Док су прве две старије, Гусан је настао од киоска за јела са роштиља. Кобаје и ролована џигерица су врх. Успут ти је до Маракане.
Наравно пишем о мање познатим "скривеним драгуљима", не о већ познатим београдским кафанама. Од тих познатијих обавезно иди у Мајдан/Мало корзо (исти власник) или у Земун код "Наје" где је роштиљ врх, а порције огромне.
И да додам да поред Боке и Три листа дувана нема ни чувене "Видин капије" која је била на раскрсници Палмотићеве, Хиландарске и Џ. Вашингтона.