05-26-2007, 09:58 AM
Нигхтмаре је поменуо кључну ствар а то је одређивање према циљевима. Један од најважнијих сегманата успешног руковођења је добро планирање. Када се планира тј. када се постављају циљеви, врло је битно да они не буду ни сувише ниско нити сувише виско постављени. Битно је да реално сагледамо са чиме располажемо, да ли има ствари које би у наредном периоду могле да нам иду на руку или да нас угрозе (нпр. имамо лош тим, домаћа конкуренција је слаба, очекујемо толику лову од спонзора, тројици играча нпр. на зиму истичу уговори, имамо условну казну УЕФА-е па може да нам суспендује стадион, откуд знам). У ФК ЦЗ се већ годинама планира учешће у ЛШ. Е сад мене занима, да ли је то само пред новинарима или они и у буџету клуба калкулишу приходе из ЛШ. Добро је ако су то само приче за јавност пошто је Леедс Унитед пропао управо захваљући томе што су његови менаџери рачунали на приходе из ЛШ у коју се нису пласирали и при томе трошили паре из кредита за које су мислили да ће бити враћене из ЛШ прихода. Елем, наш ФК сваке године каже циљ је ЛШ и никада тај циљ не оствари. Ако 10 пута не остварим план, па ваљда ћу 11. пут да будем паметнији па ћу да схватим да негде грешим. Или ћу да уложим више да бих остварио план или ћу да промени план у складу са реалним могућностима. Ја сам и раније помињао да наш стратешки циљ за наредних 3 до 5 година, поред ових домаћих трофеја који имају само симболичну вредност, треба да буде редовно учешће у лиги УЕФА-а и рецимо да се зацрта једно полуфинале тог такмичења у наведеном периоду. И да се иде на грађење тима који ће сваке године целу годину играти у Европи, да нам се провлачи име по медијима од августа до марта минимум, а онда нам неће требати ни срећа, ни топле куглице, него ће учешће у ЛШ доћи само по себи. Тренутни тим Црвене Звезде нема потенцијал ни за куп УЕФА-а. Значи, треба радити на томе да се формира тим који ће моћи успешно да игра ово такмичење, а за то нису потребни играчи од 15 мил. € и бог-зна-каква тренерска имена. Што се тиче Б.Ђуровског, ја сам га подржавао након смене Бајевића јер сам сматрао да је он најбоље решење за Звезду у том тренутку. Чини ми се да Бошко игра сувише зихерашки и да нас тај приступ неће одвести далеко у Европи. Поред тога, слажем се са Боком да није успео да направи атмосферу у тиму и да се није наметнуо као ауторитет. Како год, очекујем још једну сезону започету бомбастичним изјавама и најавама знате-већ-кога и његове камариле и још једно испадање из квалификација. Срећа моја па се не надам превише тако да се нећу ни претерано разочарати.
ttp://www.kristijangolubovic.net/