02-13-2007, 02:24 PM
Quote:Короман: Прави до "вечитог дербија"
Огњен Короман одиграо је у недељу у Никозији први меч за Црвену звезду након што је коначно прешао у свој некадашњи клуб из енглеског Портсмута.
Стандардни репрезентативац Србије против Дњепра (1:1) је на терену провео нешто више од 60 минута и наговестио да ће током пролећа допринети побољшању и пре свега убрзању игре актуелног шампиона.
"Веома сам задовољан, не толико својом игром, колико чињеницом да сам физички одлично припремљен. Имам свежину и хитрину, али ми је потребно време да се уклопим у тим и игру, односно да се упознам са играчима. Ја морам да се адаптирам на њихов стил, а не они на мој. Очекујем да ћу до 'вечитог дербија' бити прави", већ размишља Короман о 24. фебруару и окршају са Партизаном.
Што се тиче колективне игре, брзоного десно крило сматра да највећи проблем тренутно представља недостатак завршног паса.
"Појединци су уморни. Поред тога, био је и последњи дан припрема па су многи већ мислили о повратку кући и то је условило малу нервозу. Жао ми је што се Рашковић повредио, али надам се да ће се брзо вратити на терен".
Душан Баста се после дуге паузе још увек враћа у форму, која је га је својевремено довела у националну селекцију. Он сматра да су четири победе и два ремија током припремног периода можда чак и превише добар учинак, наравно, са становишта психолошког приступа предстојећим мечевима у првенству.
"У припремном периоду није у првом плану резултат, него физичка припрема и уигравање. Задовољан сам изгледом екипе и могу да кажем да је добро што у припремама нисмо забележили све победе. Такмичарске утакмице биће нешто сасвим друго, јер се тада види пуна озбиљност тима", истакао је Баста.
Црвено-бели се у суботу, у оквиру 17. кола Меридиан Суперлиге, као гости састају са Бежанијом.