01-27-2007, 09:06 PM
Quote:Ајде неки опширнији извештај...?
Задовољство после нове победе
Победа над Зенитом од 2:0 представља најбољи могући крај првог дела припрема које су обављене у Шпанији. Наша екипа је у три сусрета забележила три победе и то над врло јаким противницима што ће сигурно бити велики подстрек да екипа настави у истом стилу.
Душан Бајевић, шеф стручног штаба, био је брло задовољан после победе над руским тимом.
"Задовољан сам што смо завршили први део припрема још једном победом. Оно што ме више радује од резултата јесте рад, залагање и однос играча према игри. Сигурно је да може и треба још боље. Имамо доста времена и надам се да ћемо до почетка пролећног дела сезоне отклонити све недостатке у игри. На пола смо припрема и досадашњи резултати нас не смеју опустити већ би требало да буду мотив више да наставимо са оваквим радом".
Саша Радивојевић је на утакмици са Зенитом показао да на њега може озбиљно да се рачуна, а код резултата 1:0 је успео и да одбрани пенал.
"Припреме смо заокружили још једном победом. Доказали смо да смо у успону форме и да можемо да савладамо врхунске европске тимове као што су Шахтјор и Зенит. Знали смо да Руси имају квалитетну екипу, предвођену сјајним нападачем Аршавином. У одбрани је све функционисало беспрекорно и тако треба да наставимо. Што се пенала тиче, ја сам га направио и једини начин да се искупим био је да га одбраним. Пенали су лутрија, чекао сам до последњег тренутка да играч Зенита упути ударац и на срећу кренуо сам на праву страну. Одбрањени пенал нам је свакако улио додатно самопоуздање, али смо и пре и после њега били убеђени да можемо да победимо".
Значајан посао у одбрани на утакмици са Зенитом је обавио Небојша Јоксимовић.
"Знали смо да дисциплинованом и пожртвованом игром можемо да парирамо екипи као што је Зенит. Свели смо грешке на минимум, сјајно смо сарађивали на терену и свако је испунио свој задатак. Мени је веома битно да сам 90 минута одиграо на високом нивоу, али је најважније да је екипа победила. Донекле смо се осветили за поразе од пре две и по године у Купу УЕФА. Међутим, никако не би смели да се занесемо јер су ово пријатељске утакмице. Прави изазови нас тек очекују и морамо их дочекати спремни".
Милан Пуровић није успео да се упише у стрелце, али је био асистент код водећег поготка.
"Добили смо и трећу утакмицу што није мала ствар. Читава екипа је одиграла врхунски и испоштовала договорено у свлачионици. И против Зенита смо се добро кретали. често улазили у шансе. Жао ми је што се нисам уписао у стрелце на овим припремама, али је најважније да улазим у шансе. Гол ће доћи сам по себи".
![[Image: CZ-Zenit1.jpg]](http://www.fc-redstar.net/images/slike%201/CZ-Zenit1.jpg)
![[Image: CZ-Zenit2.jpg]](http://www.fc-redstar.net/images/slike%201/CZ-Zenit2.jpg)
извор: www.fc-redstar.net