01-21-2007, 09:34 PM
Некако из овог интервјуа видим Југино незадовoљcтво према Пиxију:
Quote:Proslavljeni reprezentativac i član UO Crvene zvezde Vladimir Jugović
o ponudi Austrijanaca da grade novu Marakanu.
Lobirao sam da vrlo ozbiljna austrijska firma pošalje pismeni
predlog na Marakanu za značajna ulaganja i napredak crveno-belih.
Za takav ponudjen projekat treba se boriti svim sredstvima,
to sam preneo Piksiju Stojkoviću i Nebojši Lekoviću
Pravu buru u Crvenoj zvezdi izazvala je ponuda jedne austrijske firme da ulaže i saradjuje sa našim najtrofejnijim klubom.Prst je uperen i u proslavljenog reprezentativnog asa Vladimira Jugovića.Popularni Juga je bio spona izmedju Bečlija i crveno-belih.
Pominjane su razne investicije, brojne kombinacije, „brdo“ evra ...Šta je od svega toga istina.
-Sticajem okolnosti, moje ime je izbilo u prvi plan – kazuje Vladimir Jugović, prilikom posete Redakciji „Sporta“,a zatim je nastavio :
-Ne vidim u svemu tome da je nešto komplikovano.Samo je u pitanju da li Crvena zvezda u svemu tome prepoznaje svoj interes.
Koja je bečka firma u pitanju ?
-To je u domenu poslovne tajne.Samo mogu reći da se radi o vrlo ozbiljnoj i u svetu cenjenoj firmi.Nema tu ni za trenutak ništa neozbiljno.
U čemu se ogleda vaš lobi ?
-Nastojao sam da Austrijanci ulože sredstva u Crvenu zvezdu. I sve to za napredak crveno-belih.
Na koga je adresirana austrijska ponuda ?
-Na Upravni odbor tima sa Marakane.Sve je uradjeno po proceduri i zakonu.
Koga ste vi lično upoznali sa ponudom iz Beča ?
-Dragana Piksija Stojkovića i donedavnog generalnog sekretara Nebojšu Lekovića.
Šta ste rekli predsedničko-sekretarskom tandemu ?
-Da se za takav projekat treba boriti svim sredstvima.U svemu tome ja nemam nikakav lični interes.Samo hoću da naši klinci imaju bolje uslove za rad.I ne tražim da se to dogodi – baš sutra.
Jeste li spominjali neke cifre ?
-Ja nisam.Celi projekat je jednostavan da ne može biti jednostavniji. Ne znam zašto je nekima stalo do – miniranja.
U novonastaloj situaciji ste – povredjeni ?
-Osećam se „ranjenim“.A, želim samo pomoći. Sada je opasnost da taj sjajan projekat ne ode u – drugom pravcu.
Kako gledate na smenu Nebojše Lekovića ?
-Neka ostane tako, kako je predočeno javnosti.
Budžet Crvene zvezde ?
-Bez pravog budžeta ne može se perko noći – uspeti. Ne znam da li smo imali pracvi budžet i kad smo bili prvaci Evrope i sveta.
Šta još Crvenoj zvezdi treba za izvesni novi pohod na Ligu šampiona ?
-Par vrhunskih igrača. Za najjače evropsko takmičenje treba angažovati asove, kakvi su nekada dovodjeni kao Pančev,Savićević,Belodedić i moja malenkost kao „džoker“.Treba pokušati ponovo da se stigne do slavlja kao u Bariju i Tokiju.
Šta bi voleli da ima sportski direktor tima sa Marakane ?
-Najmanje deset miliona evra za kupovinu igrača.Ako bih ja trebao da donosim novac – mislim da je za to još prerano.Trenutno ne mogu da dam sebe Crvenoj zvezdi- jer nemam vremena.
Koliki je vaš udeo u osvajanju poslednje duple krune ?
-Ćim nisam sto posto u nečem – ne mislim da sam imalo zaslužan za poslednju duplu krunu.
Naša liga iz vašeg vremena i ova sadašnja ?
-Ogromna je razlika.Nekada je to bila ozbiljnija liga i druga zemlja.
Privatizacija u fudbalu ?
-Ne treba je se bojati.
Ko su ljudi koji ulažu u fudbal ?
-Gubitnici.
Nisu valjda – svi ?
-Retko je ko zaradio. Možda Mandarić.
Kome bi ustupili svoje mesto u Upravnom odboru Crvene zvezde ?
-Čoveku koji bi uložio novac u klub. I to sa zadovoljstvom. Čim se pojavi, to ću uraditi ekspresno.
Lobirali ste da Nemanja Vidić ode u Mančester junajted ?
-Jesam.Otišao je pravi igrač u pravi klub.Vidić zaslužuje svaku pohvalu za igru u Engleskoj.
Žao vam je što nije igrao na nemačkom Mondijalu ?
-Da je bio u sastavu u nemačkim utakmicama – sve bi bilo drugačije sa Petkovićevom reprezentacijom.Odlaskom u Mančester Vidić je sam dobio veliki plus, kao i Crvena zvezda i Srbija.
Malo je nedostajalo da iz Rusije ode u Liverpul ?
-Oni su „sporo“ radili i ispustili su vanserijski fudbalski biser.
Srpska reprezentacija ?
-Iskusni Španac Klemente dobro nas vodi u kvalifikacijama.Samo treba da imamo veći cilj od plasmana na prvenstvo Evrope u Austriju i Švajcarsku.
Predsednik Zvezdan Terzić ?
-Ima veliku energiju. Dosta se kreće.Vuče nove poteze.Animirao je javnost.
Vuče li vas trenerska klupa ?
-Za sada ne.Medjutim, sigurno ću se jednog dana okušati i u toj ulozi.Znam dosta o fudbalu.I ono što je najvažnije znam formulu za naš fudbal.
Sada vam je porodica u prvom planu ?
-Pre tri meseca sam dobio sina Milana, a kćerkica Natalija ima šest leta.Sa njima su mi najdraži trenuci.
Živite na relaciji četiri zemlje ?
-Najčešće sam u Beču i Beogradu,a zatim u Majorci i Monaku. Tako mi za sada najviše odgovara – kategoričan je Vladimir Jugović.
Juga – naš daleko najtrofejniji fudbaler.
Sada kada je „okačio kopače o klin“ - može puno da da našem i evropskom fudbalu.
Vreme radi za Vladimira Jugovića.
I to – žestoko.
Ručak u Iguani
Vladimir Jugović obožava porodične ručkove. Kod kuće ili u nekom restoranu.
-Pre dolaska u „Sport“ bili smo na sjajnoj klopi u restoranu „Iguana“ na Vračaru.Pravi su kulinarski madjioničari – reče Vlada.
Tri želje i cilja
Bilo gde da je širom globusa – Jugoviću je Crvena zvezda uvek na vrhu misli.
-Uvek imam tri želje i tri cilja. Oni su da Crvena zvezda ima što bolji tim, da je Marakana stalno puna i da igra u Evropi – jasan je Jugović.
Liberec se ne zaboravlja
Jugović je jasan kada analizira poslednji Zvezdin pohod na Evropu.
-Žao mi je što više nismo napravili na evropskoj sceni.Liberec se morao preskočiti – naglašava nekadašnji as.
Nikada u kladionicu
Jugu nikada nisu privlačile kladionice.Ne voli da tipuje, da se kladi.
-Kladjenje i tipovanje me ne interesuje. Sve što sam zaradio – dobro sam se oznojio – besedi Vladimir.
Menadžer – NE
Menadžerstvo nije preokupacija Jugovića.Prati mnoge fudbalere i dajeprijateljima sud o njima.
-Ljudi me zovu i pitaju o nekim igračima.Prijateljima kažem šta mislim o njima.Dam im pravu informaciju.Teško da ću otići u menadžerske vode – uveren je Jugović.
Bogdanović iz Smedereva
Nedavno je Vladimir Jugović boravio u Smederevu. I logično je što je gledao rad igrača istoimenog kluba.
-Vrlo zanimljiv je Bogdanović. Kažu da je došao iz Crvene zvezde. O njemu će se vrlo brzo čuti sve u superlativima – nada se Juga.
Velika razlika
Retko se uzbudi Vladimir Jugović. Nedavno ga je „pogodila“ izjava nekadašnjeg selektora Milovana Djorića da je iz reprezentacije eliminisao njega,Mijatovića i Stojkovića.
-Kada je fudbal u pitanju ne možemo se uporedjivati Djora i ja.Zna se ko je Jugović,a za Milovana malo ko zna.On je za mene mnogo mali u fudbalu – naglašava Vlada.