11-23-2006, 08:14 PM
Quote:Боље прво да се запитамо где су играчи из Омладинске школе... Сви они играчи (бивши омладинци цз) 81,82,83 и 84 годиште су продати, осим Басте и Миловановића, шта је са млађима од 85... Нема их. Где је Јагош Вуковић? И онај што га је Џаја одликовао пре 2-3 године и најавио као неког великог талента, имена не могу да се сетим. Какве резултате ЦЗ остварује у Омладинској лиги Србије?
Па какве везе има какве резултате остварују у лиги? Просто је немогуће да из једне генерације изађе 11 првотимаца. Не морају ни да играју ту лигу, а нека из сваке генерације изађе 1-2 добра играча (али стварно добра) и ја сам задовољан.
Од ових млађих играча који су продати нико ми неће недостајати. По мени сви су они достигли неки свој максимум који и није на највишем нивоу. Све и да су још 10 година остали сви из генерације 84` не верујем да би гледали ишта више од лошег прволигашког фудбала. Од ове генерације остали су Баста и Перовић који, по мени, имају од свих њих имају највеће шансе да још напредују и покажу нешто више (знам да се већина неће сложити за Перовића).
За разлику од свих ових талената, о којима смо слушали разне бајке, које је један тренер пуштао да играју на једној позициј, други на другој, трећи их слао на Уб, о тренутно актуелним младим играчима се не чује много, што не значи да не вреде (шта више мислим да су сада квалитетнији него када су ови старији дебитовали за 1.тим и да су бар 5 пута стабилније личности).
Владимир Богдановић константно игра у Смедереву (мислим да је 89`. Одиграо одлично на Маракани у првов делу).
У Раду на двојну играју Филип Ђорђевић, Јагош Вуковић и Ненад Срећковић, Ненад Томовић и Владан Милосављем (доведени из Рада пре 1-2 године), тамо је и Бајковић.
Миладиновић, Малиновић, Рељић и још пар омладинаца повремено раде са 1. тимом.
Доведено је пар клинаца 13-14 година. Управо та генерација важи за најталентованију на Маракани. И то што Пикси и луди Лека често одлазе на њихове тренинг није случајно.
Уз Максимоивића који је збрисао у Швајцарску, пре 2-3 године је Јеремић (важио за талента) отишао у Бенфику, а сада игра за неки наш нижеразредни клуб.
Сматрам да су резултати млађих категорије солидни. Лепо би било да Звезда има гомилу одличних терена, интернат и остале споредне ствари, али све то није основа за рађање добрих играча.