03-13-2004, 04:31 PM
Mrznja Hrvata prema krajisnicima potica iz doba Austrije kada su ti Srbi kao dobri vojnici imali povlascen polozaj za razliku od Hrvata koji su bili kmetovi. Niste vi imali Austriju, Austrija je imala vas a vatikan je imao Austriju. Tuzno je to sto mislite da ste nezavisni, jer ste nezavisni sve manje i manje, proterati Srbe niste mogli bez Nemacke, samo sto vam oni nisu liferovali svo to oruzje za dzabe, sto verovatno i sam vidis. Podrsku od sveta niste dobili jer je neko verovao da ste pravedni nego zato sto su ti "centri moci" imali interes da vi budete nezavisni kako bi bili laksi zalogaj. Isto je sa siptarima i balijama. Ovo kako znamo da nas ne lazu, pa recimo: secam se svojih skolskih pocetaka i recenice u "hrvatskoj su to bile ustase a u Srbiji Cetnici"(govorilo se o saradnicima okupatora). To su govorili/lagali komunisti, to rade i vasi, izjednacavaju dzelata i zrtvu. Jedan od banalnih dokaza da je to laz je poternica za Drazom izdata od strane nemaca(100 000 rajhsmaraka u zlatu) dok i sam znas da je antoan primao hicu, dapace bio njegov sluga. Znaci vasa vlast je nastavila tu komunisticku retoriku, sa nekim izmenama, "setili" su se Blajburga. Nas su 50 godina najveci lazovi izjednacavali sa vama, Beograd grad heroj, Zagreb grad heroj, na kraju sve to prozres. Imas li neki konkretan primer gde nas nasa vlast laze? Recimo mene je neki lik na vasem forumu (u danima kada sam harao vasim forumom) ubedjivao kako su Srbi prvi poceli, i kao koji im je bio da se bune, a znam od ljudi odozdo da ste i pre rata porusili oko 1 000 srpskih kuca dole, da je neki matori ludak ubio skoro 20 vojnika u Ravnom iz cista mira, da je Vesna Bosanac vadila krv srpskim civilima u Vukovaru na osnovu kartoteka od pre rata(vas neki ranjen, oni nadju Srbina sa istom krvnom grupom). Ona je kod vas neki kao heroj... Znam da je i sa nase strane bilo zla, ali ne tako institicijalizovanog(recimo na VMA su lecili vase ranjenike) i te ljude ovde ne proglasavaju herojima. Ali to je vasa tragedija, kroz istoriju ste uvek produkovali najgori olos. Nemci su imali hicu ali su dali svetu neke velicine.