09-25-2006, 06:43 PM
Quote:...nesto ne mogu da se setim sta je to rekao pa slagao...
- "U najkraćem, 10. jula 1986. godine došao sam na "Marakanu" kao momak koji igrački obećava. Institucija zvana Crvena zvezda me je izgradila fudbalski na terenu, a ljudski van njega. Možda se vratim tačno 19 godina kasnije (i bukvalno, jer se kao datum izborne Skupštine nezvanično pominje upravo 10. jul). Vraćam se bez lažne skromnosti, kao prava ličnost: Otac troje dece, suprug, dugogodišnji reprezentativac, internacionalac, član Tehničke komisije UEFA, Fudbalskog komiteta FIFA, Ambasador FIFA u borbi protiv rasizma i u prethodne četiri godine predsednik Fudbalskog saveza SCG. Kao takav, kadar sam da se odužim. Mnogi koji su mi te 1986. godine pomogli, sada nisu ovde. Stvaranjem trofejnog tima, uređenjem našeg klupskog prostora i kompetentnim razvojem, sada ću ja pomoći nekim novim ljudima."
Било би јако лепо када би Пикси помогао неким "новим људима" да се фудбалски изграде и постану неке нове Звездине Звезде.
Али не верујем да је распродаја младих потенцијала пут да се ово обећање испуни.
- "Finansije nisu i neće biti ono što će nas kočiti. Novac se mnogo lakše pronalazi nego jedan pravi igrač ili trener. Pare se štampaju, zvezde se rađaju."
Два најбоља играча из претходне сезоне продата су у рекордном року без икаквих најава уочи летњих припрема и квалификација за ЛШ! Продати су за сићу. Бар је званична цена "сића". Овај потез могу да "разумем" једино ако је "на црно" узета нека већа кинта...
- "Paralelno sa stvaranjem moćnog prvog tima, brinućemo se i o omladinskoj školi. Planiram šampionsku mašineriju. Želim da milionska armija zvezdinih "delija" bude srećna, zadovoljna i ponosna. Oni će biti ogledalo našeg rada. Od kandidata se očekuju predizborna obećanja. Pod jedan, imao sam privilegiju da često tokom igračke karijere budem kapiten. Tu ulogu ću da zadržim, biću kapiten novog rukovodećeg tima spremnog za organizacione, kadrovske i druge promene.
Pod dva, u Japanu sam živeo osam sati unapred u odnosu na moj Beograd i moju domovinu. Trudiću se da našu Crvenu zvezdu odvedem isto toliko unapred, daleko ispred svih, da je približim krovu fudbalske Evrope i fudbalskog sveta. Bili smo tamo. Vratimo giganta na njegovo mesto. To je nama crveno-belima poznat put. Za Zvezdu sam, u svojim najboljim godinama, spreman da dam najbolji deo sebe."
Богами, како смо започели сезону, на супротном смо путу од пута ка "крову фудбалске Европе". Политика "продај скупо - купи јефтино" је коцкарски, расипнички и клошарски начин размишљања. И тешко да ће нам у витрине донети пехаре и трофеје.
"Procene pokazauju da šest milioni ljudi širom planete navijaju za Zvezdu. Slušaću ih tokom utakmice, pratiću njihov huk. I razumeću ih vrlo dobro, znajte to. Znam šta koji zvižduk znači, znam kada je aplauz pun, a kada prazan, znam poruku praznih stolica. Gledaćete me i u svlačionici, i na terenu, i u kancelariji. Ne da bih naređivao ko šta da radi, već da bih lično izgradio osećaj zajedništva i kolektiv vredan uspeha. Greške ću prvo tražiti u sebi, a tek onda u drugima."
namigivanje
![[Image: pobednik.jpg]](http://i178.photobucket.com/albums/w269/babyurban/pobednik.jpg)