11-02-2005, 11:28 AM
![[Image: dinamodrezdenczvezda12prekid3b.png]](http://img123.imageshack.us/img123/8877/dinamodrezdenczvezda12prekid3b.png)
Evo Braco da vam opisem dogadjaje iz tog Drezdena.Utakmica je igrana na stadionu “Rudolf Harbig”.Sudio je Spanski sudija Aladren pred 10.761 gledaocem.Na tribinama stadiona u Drezdenu bilo nas je od 4.000 do 4.500 po zakljuccima svih novinara I TV ekipa.Strelci su bili: 1-0 Gicov 2-gi minut iz penala, 1-1 Savicevic 52-gi 1-2 Pancev 68-mi minut.Utakmica je prekinuta u 79-om minutu posto Prosinecki posle nekoliko minuta nije mogao da izvede korner od raznih predmeta koje su bacali neo-nacisti.A sada idemo na sam pocetak price.Posle velicanstvene pobede C.Zvezde u Beogradu od 3-0 pred sigurno 100.000 Delija, a sto se ove utakmice u Beogradu tice samo jos dve stvari.Kada je utakmica pocela I bila u toku masa Delija se probila na krov izmedju zapada I juga I krenula ka Severu.Stigli su do polovine istoka kada ih je murija potisla I vratila na mesto gde su I usli na krov.Znaci pred sam pocetak utakmice ljudi koji nisu imali karte davali su koliko pozelis da bi dosli do nje,ali na zalost svih nije ih bilo tako da je nekoliko hiljada Delija ostalo van stadiona.Kako je njima bilo to samo oni znaju.Druga stvar je to da su se ovi nasi na jugu celu utakmicu carkali sa neo-nacistima koji su dosli.Bilo ih je malo a dobro cuvani.I pored toga ovi nasi im umalo ne uzese nacisticku zastavu.Idemo dalje.Odmah posle ove utakmice su pocele opsezne pripreme za nas put u Drezden.Neo-nacisti su vec najavili dolazak iz Berlina,Lajpciga,Magdeburga,Rostoka…Pa lepo sam ja u predhodnim tekstovima opisivao koliko smo bili jaki,pa sada vidite koliko je tu neo-nacista bilo udruzeno.Da ne zaboravimo ni domaci Drezden gde je isto tako bilo jako uporiste nacista.Da nismo toliko jaki bili sto bi imali potrebe da se skupljaju neo-nacisti iz cele tada istocne Nemacke.Dan dva pre utakmice iz Srbije krece veliki broj autobusa na daleki put ka Drezdenu.Mi iz prve ekipe smo otisli na dan utakmice avionom.Do Drezdena smo putovali sat I cetrdeset minuta.Kada smo izasli iz aviona murija nas odmah pretresala u aerodromskoj zgradi.Kada smo izasli ispred zgrade dok smo cekali autobuse za nas prevoz pobise se dve iznenadno zaracene strane podeljene po kvartu.Da ih ne imenujem sada ovde posto nisam sto posto siguran o koja se dva kvarta radi,dok je obracun bio banalne prirode.Palo je tu malo I krvi,dok smo ih jedva nekako razvadili.Da ne zaboravim da je sa nama isao I jedan od vodja Grobara Belgija.Ko je I kako njega uvalio na spisak ne ulazim u to,samo znam da je neki iskreni Delija izgubio mesto I mozda ostao u Beogradu.Stigli su neki zuti autobusi(a ono kao narodski receno da su Rumunski) ulazimo u njih I pravac stadion.Dok smo isli ka stadionu odmah smo uvideli koliko je narod siromasan I bedan pod tom diktaturom.Pripremao se teren za ujedinjenje tako da su se Rusi polako povlacili iz istocne Nemacke.Eto na primer pored svake zgrade ili kuce pa bile one I u centru umetrena drva za grejanje ili onako samo prosuta sa kola.Stigli smo na stadion I odmah prve carke.Jedan momak se zaleteo na neka tri Nemca sto su bili tu blizu I koji su nas odmah provocirali.Poceli su da beze a on je vec bio blizu njih.Krenuo sam I ja za njima.Jedan od trojice Nemaca se naglo okrenuo ka njemu posto je vec bio skroz blizu njih I drmnu mu u oci sprej za trenutnu paralizu.Ovaj nas pade kao sveca u trenu.Stigao sam I ja posto sam bio odmah za njim.Potrcao sam malo za njima I u obliznjem parkicu uvalio celu patiku u bistru vodu.Pritrcase I ostali I pocesmo mu vaditi jezik da se ne bi ugusio.Detalja kada se osvestio se ne secam pa necu o tome ni pisati.Nekoliko njih se tu baktalo oko njega dok smo mi odmah krenuli u akciju pod nazivom oko za oko ,zub za zub.Isprasili smo odmah tu neke Nemce ispred stadiona.Bili su krvavi a jedan ili dvojica su ostala da leze na plocniku.U tom ti zazujase sirene I dodje murija.Doslo nas je to gro sa severa avionom meni se cini oko 250-set.Tu ispred stadiona dobijamo informaciju od nekih nasih da su ovi nacisti napali u gradu ove nase sto su dosli autobusima.Ne cekasmo ni casa krenusmo nasoj Braci u pomoc.Evo pisem ovo I kada pomislim na to kada smo krenuli da pomognemo nasoj Braci sav se najezim od glave do pete.Zato I kazem da se ovde na sajtu vise postujete I da nadjete zajednicki jezik komuniciranja bez svadja pljuvanja,psovanja itd…Odmah smo se naoruzali do zuba sa toljagama (velikim I malim) sto su stajale ispred kuca I zgrada.Bilo nas je 250-300,dok smo sa onim toljagama izgledali zastrasujuce.Krenusmo ulicama Drezdena uz pesmu ne dajuci ni pet para na koliko ce mo nacista naici.Mi smo krenuli ka nasoj Braci,ali smo u principu krenuli da trazimo naciste.Stizemo tu do nekog hotela odakle nam masu neki nasi Srbi sa balkona.U istom momentu je zapocela zastrasujuca tuca nas I strasno dobro opremljenih murijasa kojih je bilo dosta I koji su nam tu napravili cekalicu.Padaju im od zastrasujucih udaraca toljagama kacige.stitovi…Krecemo ka jednom prolazu izmedju tog lepog hotela I zidina neke napustene fabrike I rokamo se sa pandurima,ali sta ti bi.Upadosmo u pandursku zasedu.Ispred nas panduri iza nas panduri sa desne strane velika ograda napustene fabrike,a sa leve strane velika reka koja protice kroz Drezden (zaboravio sam joj ime).Sve to u velikom tesnacu .Panduri pocese da nas sabijaju opremljeni naj savremenijom opremom I sa besom u ocima jer su malo pre dobili po tintari.Brzo smo se sabrali I pocela je opet nevidjena makljaza.Sta je samo stitova I kaciga bilo na zemlji.Nekoliko nasih je upalo u reku kao I koji pandur.Tuca se nije bas brzo zavrsila,trajala je.Murijasi nisu vise mogli da izdrze nas strahovit nalet tako da probijamo tri bliza kordona murije I u trku krecemo u pravcu u kojem smo predhodno I namerili.Trcimo a sva brojna murija trci za nama samo sto nas ne stigne.Malo nas tu Bog pogleda pa natrcasmo na veliku kupu kamenica kao kada ih kamion istovari.Kakvo je zasipanje to bilo mozete I zamisliti,a murija se tada dala u konacno povlacenje(bas su bezali).Pocesmo da trcimo prema velikoj gomili ljudi,a ispostavilo se da su to nasi koji su bili napadnuti.Oni su sve to posmatrali iz daljine ali nisu znali o cemu se radi.Mislili su da se nacisti makljaju a nisu ni sanjali da su to njihova Braca bila. Sta bi sa murijom bilo da su oni znali I kada bi im zakucali iza ledja. Neka I ovako je ispalo fantasticno.Ovim nasima su nacisti izlupali stakla na autobusima dok su im ovi nasi pruzili jak otpor I prosli su sa par sitnih povreda. Onda smo krenuli onako u impozantnom broju svi zajedno ka stadionu.Orgijali smo po gradu,a sada se priseti da sam I neku biciklu (postarsku) uzeo od Nemca malo je vozio I ostavio na tranvajskim sinama.Pesma se ulicama razlegla krv da ti se sledi.Priblizili smo se stadionu.Ocerupali smo neke Nemce,ali je tesko bilo vise sta uraditi jer se priblizavala utakmica pa ih je bilo sacuvaj boze.Stigli smo tacno ispred nase tribine gde je bilo prepuno nasih ljudi iz zemlje I dijaspore.Kao sto smo se sa ovima kod reke izgrlili,izpozdravljali tako smo isto to uradili I sa masom ispred stadiona.Da naglasim samo da je za ovu utakmicu muriji iz Drezdena stigla I pomoc od specijalno obucene murije iz Minhena.Jos jedan zanimljiv detalj da kazem.Posto su Rusi bili u povlacenju iz istocne Nemacke prilikom susretanja sa njihovim kamionima sa vojskom u subarama I kalasnjikovima na nase povike Rusija I Srbija su otpozdravljali sa podignutim rukama,subarama I kalasnjikovima.Ulazimo na stadion gde smo napravili fantastican ambijent uz zvuke trubaca koji su bili prisutni.Na poluvremenu se par puta zalecemo na Svabe onako fore radi da vidimo kako ce da reaguju.To je bilo iza tribine a u krugu stadiona tamo im se prodaje rostilj,sendvici itd…Tu sto smo se zatrcavali na njih, tu je bila velika celicna ograda I dva tri kordona murije ispred ograde koja nas je delila.U daljim desavanjima je utakmica prekinuta,a mi smo slavili do neba nas proboj u polu finale.Posle utakmice ogromno obezbedjenje nije dozvoljavalo ni naj sitniji kontakt medju navijacima tako da smo uz pesmu gradskim autobusima krenuli svako na svoju stranu(mislim sto se nas Delija tice).Eto Braco to mu dodje taj Drezden.